Gemeente Baarn

Gemeente Baarn reorganiseert per 1 juli 2003


01-07-2003


De gemeente Baarn voert per 1 juli a.s. het directiemodel in en verlaat het sectorenmodel. In het vervolg is er een tweehoofdige directie met zeven afdelingen.

Uitgangspunten bij deze reorganisatie zijn: vermindering van het aantal leidinggevenden, kostenbesparing, kortere lijnen en dus minder bureaucratie en tenslotte het centraal aansturen van projecten.

De gemeente werkt aan grote projecten, zoals wijk- en buurtgericht werken, de externe dienstverlening, ISV en de Nieuwe Oosterhei. Deze grote projecten vragen om centrale sturing. Ook is met het vertrek van de Baarnse sociale dienst naar Soest en de interne reorganisatie bij Grondbeheer het aantal afdelingen verminderd, waardoor er teveel overhead was.

De belangrijkste voordelen zijn:

* Vermindering van het aantal leidinggevenden, waardoor er directe en korte lijnen ontstaan, er efficiënter gewerkt wordt en er zodoende minder bureaucratie is.

* Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op van ca. EUR 180.000 per jaar. De gemeente levert hiermee een bijdrage aan Keuzes maken.

In de dagelijkse dienstverlening zullen wij u op tenminste hetzelfde niveau van dienst zijn. Het is de bedoeling de dienstverlening in de toekomst nog verder te verbeteren.