Microsoft Windows Small Business Server 2003 vrijwel gereed; Release Candidate vrijgegeven

Door geïntegreerde MKB-oplossing kunnen bedrijven zich richten op hun business

Schiphol-Rijk, 3 juli 2003 - Microsoft Windows Small Business Server 2003 is vrijwel gereed voor productie en Microsoft heeft de Release Candidate vrijgegeven. Deze nieuwe versie komt later dit jaar op de markt in Premium en Standard edities en is gebaseerd op Windows Server 2003. Het vormt een geïntegreerde bedrijfsoplossing die eenvoudig te installeren, te beheren en te gebruiken is. Klanten die over willen gaan op Windows Small Business Server 2003, kunnen nu Small Business Server 2000 aanschaffen en daarbij voor slechts 99 euro Software Assurance voor het product verkrijgen. Zodra de nieuwe versie in Nederland op de markt komt, mogen deze klanten dan gratis upgraden naar de nieuwe versie.

Ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf vragen om eenvoudig te gebruiken, maar tegelijkertijd krachtige én veilige oplossingen om bedrijfsgegevens te beheren, te communiceren met partners en klanten en om medewerkers en partners effectief en efficiënt te laten samenwerken. Windows Small Business Server 2003 voorziet in al deze behoeften, onder andere door een eenvoudige setup in 15 minuten, geoptimaliseerde systeemconfiguraties, complete databackup procedures en kant-en-klare remote access voor gebruikers.

Microsoft heeft 200.000 evaluatiekits beschikbaar voor geïnteresseerden over de hele wereld. Deze evaluatiekit kan aangevraagd worden via de website van Microsoft: www.microsoft.com/windowsserver2003/sbs/.

Twee edities
Eén van de belangrijkste doelstellingen van de nieuwe versie is om kleine bedrijven een ICT-oplossing te bieden die dermate eenvoudig is dat zij zich volledig kunnen richten op hun zakelijke activiteiten, in plaats van op technologie. In dit kader heeft Microsoft tevens besloten om twee versies van Windows Small Business Server 2003 te lanceren, waarmee bedrijven de keuze hebben om de oplossing te kiezen die het beste aansluit op hun wensen en behoeften:


* Windows Small Business Server 2003 Standard Edition bestaat uit Windows Server 2003, Exchange Server 2003 en een aantal componenten die specifiek zijn voor Small Business Server, zoals een eenvoudige firewall en faxservice. Dit is de beste oplossing voor kleine bedrijven die de productiviteit van hun medewerkers willen verhogen met een veilig en gemakkelijk te beheren systeem.
* Windows Small Business Server 2003 Premium Edition bevat, naast Windows Server 2003 en Exchange Server 2003, tevens Microsoft SQL Server 2000 en Internet Security and Acceleration (ISA) Server. Hiermee krijgen bedrijven de beschikking over een compleet platform voor bedrijfsapplicaties en veilige, snelle communicatie via Internet.

Meer informatie over Windows Small Business Server is te vinden op http://www.microsoft.com/netherlands/servers/sbs/.

Over Windows Small Business Server 2003
Windows Small Business Server 2003 maakt deel uit van de Windows Server-familie. Het is de vierde generatie van deze geïntegreerde oplossing die specifiek is afgestemd op de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven. Windows Small Business Server 2003 biedt organisaties een eenvoudige oplossing om de mogelijkheden van Windows Server 2003 te kunnen benutten, plus servergebaseerde oplossingen voor e-mail, fax, databases, beveiliging en gemeenschappelijke toegang tot Internet. Het is een volledig geïntegreerd bedrijfssysteem dat gemakkelijk geïnstalleerd en beheerd kan worden.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.