Gemeente Maastricht

Wittevrouwenveld

Trefcentrum wordt totaal vernieuwd; Vele nieuwe woningen en winkels in de buurt!

Al een hele tijd zijn er een viertal plannen in de maak voor Wittevrouwenveld. In de afgelopen jaren zijn hierover verschillende bijeenkomsten in het Trefcentrum geweest en hebben er ook artikelen in de buurtkrant gestaan.
Op 24 juni is het College van Burgemeester en Wethouders akkoord gegaan met het buurtplan, het Raamplan Wittevrouwenveld. In september zal de gemeenteraad de uiteindelijke beslissing over dit Raamplan nemen.

Wat houden die vier plannen nu in?
> Trefcentrum
> Electrobuurt
> Nieuw buurtwinkelcentrum Voltaplein / herontwikkeling Frankenstraat > Nieuwe appartementen Essent-terrein

Het hele plan betekent een sterke positieve impuls voor Wittevrouwenveld met uitstraling naar aangrenzende buurten, m.n. Wyckerpoort en Scharn. Servatius is nauw betrokken bij de totstandkoming van het totaalplan en gaat de woningen en winkels bouwen.

Nu gaat het om globale plannen, maar het belangrijkste is dat het College van Burgemeester & Wethouders ja heeft gezegd tegen de plannen zodat er geld voor vrijgemaakt gaat worden. Vanaf nu kan gestart worden met de verdere uitwerking van de plannen. Hiervoor zal met omwonenden en diverse andere betrokkenen uit de buurt regelmatig overlegd worden zodat bij de invulling van de definitieve plannen zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met wensen uit de buurt. De vier uitvoeringsplannen zullen daarna ook onderwerp zijn van formele inspraak (wijziging bestemmingplan e.d.).

In 2006 moeten de plannen gerealiseerd zijn. Dan heeft het Wittevrouwenveld de krachtige impuls gekregen die het verdient.

Wilt u meer weten over de plannen?

* meteen na de zomervakantie wordt er voor alle belangstellenden een informatiemarkt in de buurt gehouden waarbij de plannen aan de hand van voorlopige plantekeningen worden gepresenteerd en er gelegenheid is om vragen te stellen;

* voor alle winkeliers/ondernemers in het Wittevrouwenveld en Wyckerpoort wordt in het najaar een informatiebijeenkomst georganiseerd;

* of u kunt bellen met dhr. Will Köhlen (projectmanager), tel. 3504606.

Raadsstuk

Communicatieparagraaf