Vlaamse overheid

Vlaams Minister van Economie en Buitenlands Beleid Patricia Ceysens draagt vandaag op haar eerste buitenlandse missie naar Londen kleding van Vlaamse ontwerpers. Geadviseerd door het Flanders Fashion Institute (FFI) wil ze op deze manier Vlaamse design uitdragen en promoten in het buitenland. Met haar beslissing wil de minister er vandaag de Britten op wijzen dat Vlaanderen een creatieve regio is die heel wat in huis heeft om trots op te zijn. De Vlaamse mode industrie is een perfect voorbeeld van het creatief en Vlaams ondernemerschap dat de minister wil stimuleren en inspireren.

Creativiteit speelt een belangrijke rol in de economische sector. Het nieuwe Antwerpse overkoepelend mode-orgaan, de ModeNatie, waaronder het FFI, het Forum, de Antwerpse Mode Academie en het ModeMuseum (MoMu) sorteren, is een Publieke-Private Samenwerking die moet aanzetten tot nieuwe initiatieven. Minister Ceysens wil vormgeving en design zien uitbreiden naar meer Vlaamse bedrijven. Op die manier krijgen onze Vlaamse producten een extra meerwaarde.

De textiel sector is een omvangrijke sector in Vlaanderen. De textiel industrie herbergt drie subsectoren: kleding, interieur en technisch textiel. 1280 bedrijven waren in 2000 actief in de textiel industrie, voornamelijk KMO's, die samen een kleine 43.000 mensen tewerkstelden.

Met deze actie is het duidelijk waar Patricia Ceysens de nadruk op wil leggen. Creativiteit, een goede vormgeving en een innovatief design is onontbeerlijk voor een sterke en vernieuwende Vlaamse economie.

Minister Ceysens heeft zich voorgenomen de Vlaamse creativiteit uit te dragen op elke buitenlandse reis en ertoe bij te dragen Vlaanderen als creatieve regio op de kaart te zetten.

info : Lorin Parys, woordvoerder van
minister Ceysens- tel. (02) 553 12 39 GSM. 0476 45 34 01
e-mail: lorin.parys@vlaanderen.be;
michel.debruyne@vlaanderen.be


---