Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-07-2003
Politieberichten van 3/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Cornjum: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Longkrudstrjitte. Het slot in de achterdeur werd geforceerd. Uit de woning werden een laptop en een portemonnee met bankpasjes weggenomen. De 43-jarige bewoonster deed hiervan melding.

Drachten: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Foswerd. Het linker portier werd opengebroken. Uit de auto werden 3 boormachines weggenomen. De boormachines waren eigendom van een bedrijf uit Oudega (Sm). Een medeweker van het bedrijf, een 25-jarige inwoner van Drachten, deed aangifte.

Leeuwarden: illegale zender
Woensdag omstreeks 16.00 uur werd door de radiocontroledienst uit een woning aan de Beekkerkstraat een geheime zender uit de lucht gehaald. Door de politie werd hierbij assistentie verleend. De zender zond uit onder de naam "Breekijzer" en werd bediend door een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, die ook eigenaar van de zender was. De zendapparatuur werd in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: lastige man
Donderdag omstreeks 11.15 uur zag een patrouille op de Kempenaerssingel een man rijden op een zelfgemaakte skelter. De agenten wilde de skelter controleren. De man, een 28-jarige inwoner van Heerenveen, werd toen lastig. Hij wilde niet dat de agenten de skelter meenamen naar het bureau voor onderzoek. Hij pleegde daarop verzet en trachtte te voorkomen dat de skelter werd meegenomen. De man werd aangehouden en toen hij zich bleef verzetten, werd hij geboeid. Vervolgens werd hij overgebracht naar het bureau. De skelter werd in beslag genomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844