Politie Twente

POLITIE TWENTE LANCEERT EIGEN WEBSITE

De politie Twente heeft woensdag 2 juli een eigen website gelanceerd. De Twentse site maakt een onderdeel uit van de nieuwe www.politie.nl . Twente is hiermee één van de eerste korpsen die in de nieuwe politiesite participeert. Met de nieuwe site wil de politie Twente de burgers beter informeren en een begin maken met digitale diensten. De nieuwe website begint klein en groeit gestaag door.

De nieuwe site is op basis van een behoefteonderzoek ontworpen. Daarom hebben nieuws- en opsporingsberichten een prominente plaats gekregen. De inwoners van Twente kunnen op deze manier dagelijks volgen wat er allemaal in Twente (en de rest van het land) aan belangrijke incidenten gebeurt en hoe de politie daarmee omgaat. Daarnaast kunnen de bezoekers door een postcode of plaatsnaam in te voeren snel de gegevens van het dichtstbijzijnde politiebureau vinden. Verder biedt de nieuwe site een gemakkelijke ingang naar vacatures en preventieonderwerpen. Met specials zoals jeugd, wijkgericht werken, verkeer en meld misdaad anoniem worden voorts bijzondere projecten van het korps gepresenteerd. De site wordt bovendien binnenkort uitgebreid met een rubriek Vraagbaak. In deze rubriek kunnen de bezoekers op een eenvoudige manier antwoorden vinden op alle politiegerelateerde onderwerpen.

De website van de politie Twente is een soort digitale korpsetalage voor informatieoverdracht. Een kanaal zoals internet biedt natuurlijk meer mogelijkheden dan alleen informatievoorziening. Denk bijvoorbeeld aan digitale aangifte voor bepaalde delicten of groepen van aangevers. In Twente wordt dit in 2004 mogelijk. Over enige tijd kunnen wijkagenten met speciale deelsites rechtstreeks hun eigen bewoners informeren over actuele gebeurtenissen in de wijk. Al met al kan de website, wanneer het straks volwaardig wordt ingezet, een belangrijke bijdrage leveren aan de operationele doelen en dienstverlening van de politie Twente. Zover is het nog niet, maar met de nieuwe website heeft de politie Twente in ieder geval een begin.

De redactie van de Twentse site wordt nu gevoerd door de stafafdeling Communicatie. Op termijn kunnen leden van het korps zelf rechtstreeks publiceren, bijvoorbeeld de wijkagenten. De politie Twente heeft bewust gekozen om eerst via Intranet de interne informatievoorziening goed te borgen. Nu dit is gerealiseerd, heeft Twente de website op het Internet opgepakt.