Gemeente Rheden

WHOZNEXT van start

Maandag 30 juni is het WhoZnext jeuddparticipatieproject van start gegaan. Korfbalclub C.K.C. Rheko, volleybalvereniging AutovanOort Rebelle , zwem- en waterpoloclub PFC Rheden, Korfbalclub V.K.C SIOS ´61 en de gemeente Rheden hebben tijdens een bijeenkomst hun handtekening gezet onder het convenant voor WHOZNEXT.

Wethouder A. Lammers van sport gaf aan zeer content te zijn met de deelname van 4 verenigingen in het eerste jaar van het project. Dat betekent dat zo´n 20 jongeren (5 per vereniging) aan de slag gaan om sportactiviteiten (in eerst instantie) voor hun vereniging, maar ook voor andere maatschappelijke sectoren, te organiseren. In 2004 en 2005 gaan nog eens 3 verenigingen met de WhoZnext jeugdraden aan de slag. En daarmee zit het project aan zijn maximumcapaciteit.

Na het openingswoord van wethouder Lammers ondertekenden de partijen de WhoZnext-contracten. In de pauze volgde een spetterend optreden van de breakdancegroep van de Zuidhoek in Velp.

Vervolgens startte de eerste WhoZnext campagnebijeenkomst met het uitdelen van de WhoZnext-kledingpakketten. Mevr. Jannie winters van de Gelderse Sportfederatie (GSF) leidde de bijeenkomst. Al snel bleek het grote enthousiasme van de deelnemers. In een korte brainstormronde waarbij iedereen zijn/ haar ideeën kon geven over te organiseren activiteiten, passeerden al veel prachtige ideeën de revue.

Het Rhedense WhoZnext-project komt in het kort hier op neer dat de deelnemende verenigingen een jeugdraad, bestaande uit minimaal 5 jongeren in de leeftijd tussen 13 en 18 jaar, installeren. Deze jeugdraden gaan met ondersteuning van de gemeente en de GSF sportactiviteiten voor hun eigen vereniging organiseren. Hierbij wordt actieve samenwerking gezocht met andere maatschappelijke sectoren zoals buurten en scholen. Het is de bedoeling om de jongeren binnen deze sectoren volop bij de activiteiten van de sportvereniging te betrekken.

De WhoZnext campagnebijeenkomsten vinden 4 keer per jaar plaats. De gemeente Rheden stuurt de bijeenkomsten aan is samenwerking met de GSF. Het WhoZnext-project wordt uitgevoerd in het kader van het gemeentelijk breedtesportbeleid.




Copyright: Gemeente Rheden