Gemeente Apeldoorn

Kapel Hoog Soeren beschikbaar als trouwlocatie

Bruidsparen kunnen vanaf 3 juli ook trouwen in de kapel van de Hervormde Gemeente Apeldoorn en Het Loo in Hoog Soeren. Deze locatie is aan de lijst toegevoegd omdat uit enquêtes bleek dat er behoefte was aan een nieuwe locatie.

Al enkele jaren krijgen echtparen die in het huwelijk zijn getreden enkele weken na de huwelijksvoltrekking een enquête voorgelegd waarin hen een aantal zaken wordt gevraagd. Aandachtspunten in die enquête zijn bijvoorbeeld de trouwlocatie, functioneren van de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ('babs') en de informatieverstrekking voorafgaand aan het huwelijk. Uit die onderzoeken bleek dat er behoefte was aan een nieuwe trouwlocatie.

Omdat de bruidsparen en de gemeente het liefst een kerk of kapel aan de keuzemogelijkheden wilden toevoegen is gekozen voor de kapel in Hoog Soeren. De kapel, mooi en landelijk gelegen, straalt de meerwaarde uit die voorop stond.

Voordat werkelijk werd besloten de kapel tot trouwlocatie te kiezen is de locatie op een aantal punten gecontroleerd. Zo keek de gemeente bijvoorbeeld naar de brandveiligheid van het gebouw, of omwonenden geen overlast ondervinden van de huwelijksvoltrekkingen, is de locatie representatief en biedt het een meerwaarde voor het bruidspaar.

In totaal zijn er in Apeldoorn vier locaties waar bruidsparen kunnen trouwen: het oude Raadhuis, de trouwzaal in het Stadhuis, het Kasteel ter Horst in Loenen en nu dus ook de kapel in Hoog Soeren.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer