Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-07-2003 Bromfietscontrole Vliegveldweg Beek (JC 15.00u) Donderdag 3 juli 2003

District Maastricht

Beek, bromfietscontrole
Dinsdag 2 juli werd door de politie -tussen 06.00 en 12.00 uur- een bromfietscontrole gehouden op de Vliegveldweg te Beek en omgeving Maastricht Airport. Deze controle werd uitgevoerd door personeel van de regiopolitie en de Koninklijke Marechaussee. Bovendien vond op de Vliegveldweg een radarcontrole plaats.
In totaal werden 105 bestuurders van bromfietsen en scooters staande gehouden. Twaalf jongeren konden geen certificaat tonen en drie waren niet verzekerd. Er vielen 30 processen-verbaal in verband met onjuiste technische voorzieningen. In twee gevallen bleken de brommers op de rollentestbank meer dan 75 km/uur te halen. Deze werden in beslag genomen. Andere pvs vielen voor niet goed werkende remmen, geen verlichting en gladde banden.
Voor wat betreft de radarcontrole passeerden in totaal 710 voertuigen de meetapparatuur en bleken 142 harder gereden te hebben dan het toegestane maximumvan 80. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/uur. Eén van de vijf staande gehouden automobilisten bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.