Met Desktop DNA 4.6 in één stap van NT-domeinen naar Active Directory

Desktop DNA is eerste oplossing voor geautomatiseerde gebruikersmigratie naar Active Directory

Miramar Systems kondigt via exclusief Benelux-distributeur Portland Europe de lancering aan van de 4.6-versie van Desktop DNA Enterprise Edition. Desktop DNA is de prijswinnende oplossing die de migratie van het pc-DNA van iedere gebruiker - instellingen, data en voorkeuren - geautomatiseerd overzet tijdens OS-upgrades, hardwarevernieuwing en recovery. Tegelijkertijd wordt het overzetten van gebruikersprofielen naar Active Directory in één aaneengesloten proces bewerkstelligd.


Terwijl andere aanbieders zich richten op het mogelijk maken van Active Directory-servermigraties, is Miramar met Desktop DNA Enterprise 4.6 de enige softwareproducent die het tijdrovende, handmatige proces van het overzetten van gebruikersprofielen vanuit NT-domeinen naar Active Directory volledig automatiseert.





Verbeteren productiviteit

Desktop DNA's ondersteuning van Active Directory bespaart systeembeheerders de vele bezoeken aan pc's van de gebruikers en het vereenvoudigt het beheer van de NT-domeinservers. George van Brugge, algemeen directeur van Portland Europe: "IT-organisaties die te maken krijgen met Active Directory-migratie zien terecht op tegen het tijdrovende, kostbare proces van het handmatig upgraden van duizenden desktops. Desktop DNA Enterprise 4.6 biedt hier uitkomst: het is één complete oplossing die de migratie naar Active Directory versnelt, de controle vergroot en de bijbehorende kosten verlaagt. Met Desktop DNA Enterprise zijn organisaties in staat snel nieuwe technologieën te adopteren waarmee hun concurrentievoordeel groeit. Door de lat voor Active Diretory-adoptie lager te leggen, stelt Miramar ondernemingen in staat de ROI op hun Active Directory-investeringen te verbeteren, evenals de productiviteit van IT en gebruikers."



Krachtige nieuwe opties

Miramar Desktop DNA Enterprise 4.6 voorziet systeembeheerders van robuuste nieuwe opties die het migratietraject automatiseren. "Een nieuwe User Redirection-optie hernoemt eindgebruikers tijdens het migratieproces van OS-upgrades, hardwarevernieuwing en recovery. Desktop DNA Enterprise 4.6 kan ieder gebruikersprofiel hernoemen, kopiëren, creëren en overzetten naar verschillende domeinen of Active Directory. Desktop DNA's Profile Management-oplossing zorgt voor een merkbare versnelling in het migratietraject en elimineert de foutgevoelige, handmatige herconfiguratieprocessen," aldus Van Brugge. "Versie 4.6 bevat ook de DNA Options Editor, een gloednieuwe, krachtige tool voor migratiemanagement. Hiermee kunnen systeembeheerders eenvoudig standaard configuratiefiles updaten of creëren zonder dat ze een expert in XML hoeven te zijn. Een veelomvattend helpsysteem gidst gebruikers pro-actief door de opties. Zo kunnen ze gemakkelijk de systeemafhankelijkheid en de maximale systeemprestatie definiëren. De DNA Options Editor verbetert de controle over migraties en maakt het inhuren van specialistische expertise onnodig. Daarmee is de koek nog niet op. De toevoegde functionaliteit voor commandoregels en de opties voor het beheer van gebruikersprofielen via commandoregels geven systeembeheerders meer flexibiliteit tijdens de migratie."



Kosten ingrijpend reduceren

Ondernemingen met duizenden werkplekken kunnen de kosten en de bijkomende supportproblemen tijdens grote initiatieven ingrijpend reduceren. "Desktop DNA Enterprise 4.6 stelt niet alleen organisaties in staat om efficiënt te upgraden, maar biedt tegelijkertijd IT-dienstverleners een krachtige tool waarmee ze hun klanten kunnen helpen migreren. De Miramar-oplossing geeft ze een overtuigend voordeel waarmee ze de klanttevredenheid en de revenuen van hun IT-activiteiten kunnen verbeteren. Het aanbieden van dergelijke slimme eersteklas software past volledig in de strategie van Portland Europe: klanten, partners en resellers voorzien van betaalbare software, kwaliteit en eenvoud," besluit Van Brugge.




- E I N D E -





Voor meer informatie over dit persbericht:

www.portland.nl, www.miramar.com of www.windowsmigratie.nl
Portland Europe: George van Brugge via 079-363 00 63 of gbrugge@portland.nl



Portland Europe

Portland Europe is in 1997 gestart als de eerste elektronische softwaredistributeur in de Benelux. Het bedrijf verkoopt onder het motto 'Portland levert software, kwaliteit en eenvoud' via internet software en softwarelicenties aan meer dan duizend Europese resellers, die de producten snel kunnen downloaden op www.portland.nl. Portland Europe heeft zich als softwareleverancier gespecialiseerd in aantrekkelijk geprijsde producten voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen die zich richten op het betrouwbaar maken en het eenvoudig beheren en beveiligen van hun netwerken, pc's en internetverbindingen. De softwarepakketten die Portland levert kenmerken zich door eenvoudige installatieprocedures en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Portland Europe heeft de exclusieve Benelux-vertegenwoordiging van onder meer Miramar Systems, Alt-N Technologies, Deerfield.com en WebSpy.