Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Integratie AccountView en PerfectView bij Kubus Sports BV

Integratie biedt betere service en verhoogde klanttevredenheid

Amsterdam, 3 juli 2003 - AccountView, de Nederlandse leverancier van geïntegreerde bedrijfssoftware voor midden- en kleinbedrijf, en PerfectView, softwareleverancier voor relatiebeheer, hebben de handen ineengeslagen en een koppeling gerealiseerd tussen beide pakketten. Met de implementatie van een professioneel logistiek en financieel systeem, gekoppeld met relatiebeheer, zijn overzicht op de bedrijfsvoering en verhoogde klanttevredenheid het directe resultaat. De integratie is dankzij het op COM-technologie gebaseerde financiële systeem eenvoudig gerealiseerd.

Eén van de eerste bedrijven waar de koppeling tussen de pakketten is gerealiseerd, is Kubus Sports BV. Groothandel in accessoires en kleding voor watersporten zoals zeilen en surfen en de wintersport gevestigd in Naarden. Kubus Sports zit in een zeer hectische seizoengeoriënteerde branche en levert modegevoelige producten met zeer korte leveringstermijnen. "Een goed logistiek systeem is voor ons dan ook onontbeerlijk. De dealer verwacht dat wij het juiste product zeer snel kunnen leveren, het liefst de volgende dag al. Dat betekent dat wij op ieder moment precies moeten weten of we snel kunnen leveren. Dankzij de nieuwe kleur/maatbalken module SizeView van AccountView partner Xantes ICT en de koppeling tussen de systemen kunnen wij dat nu en daarmee onderscheiden we ons op deze zeer competitieve markt," aldus Rolf Kurpershoek, directeur/eigenaar Kubus Sports.

"Voordien deden we het relatiebeheer met behulp van Excel, maar van enige verfijning was nauwelijks sprake. Via PerfectView kunnen we tot 1-op-1 marketingacties komen op basis van een koppeling met AccountView," vervolgt Kurpershoek. "In deze branche zijn de seizoenen kort en dan moet je in die korte tijd kunnen pieken. Onze nieuwe informatiseringsystemen maken dit mogelijk, voor onszelf en ook voor onze afnemers en dat wordt gewaardeerd. Zo laten onze klanten ons weten dat wij een betere service bieden dan de meeste collega's. In het verlengde hiervan bereiden wij ons nu voor op E-commerce met detaillisten, zodat zij via het Internet kunnen nagaan of een gewenst product op voorraad is en tevens de bestelling kunnen plaatsen."

"Ik heb AccountView bij Kubus Sports aangeraden aangezien deze bedrijfssoftware zeer flexibel is. Daarnaast is het pakket goed te integreren met andere pakketten door de toepassing van de COM-technologie gebaseerd op Microsoft standaarden. Het is hierdoor veel stabieler dan andere pakketten. AccountView is ijzersterk in business software maar minder in relatiebeheer. Wij zijn dat wel maar niet in financiële software. AccountView is dan ook een goede aanvulling op ons portfolio en vice versa. Wij hebben dezelfde filosofie, namelijk 'Standaard op maat'. Wij bieden een standaard pakket, een toolbox die naar eigen wens in te vullen is met extra toepassingen," aldus Ronald van Klooster, directeur PerfectView.

Over AccountView
AccountView levert geïntegreerde bedrijfssoftware aan het midden- en kleinbedrijf in Duitsland, Engeland en Nederland. De oplossingen automatiseren aaneengeschakelde bedrijfsprocessen waaronder de financiële administratie, verkoop, inkoop, logistiek, project- en urenadministratie, relatiebeheer en klantenservice, al dan niet met een internet front end. De flexibele standaardsoftware van Accountview is snel te implementeren en wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op het onderhouden van langetermijnrelaties. Gerenommeerde namen in het klantenbestand van ruim 12.000 bedrijven die de producten en diensten van Accountview afnemen zijn o.a.: Xenos BV, De Jong Intra Vakanties, GIBO Groep, Vedior Holding BV, Toyota Industrial Equipment Nederland BV, KLM Exel, Mazars en Free Record Shop Online. Meer informatie over AccountView kunt u vinden op www.accountview.com.

Over PerfectView

PerfectView BV, sinds 1984, is gespecialiseerd in het ontwerpen van zeer gebruikersvriendelijke relatiebeheer software. Bij het ontwikkelen staat de gebruiker centraal en niet de technologische mogelijkheden. PerfectView kent een directe verkoopbenadering waardoor zij snel kunnen inspelen op vragen uit de markt. Tevens werkt zij samen met enige partners die zich in verticale branchegerichte markten begeven. Sinds januari 2002 is PerfectView een zelfstandig onderdeel binnen de Cyco Software Groep. Voornaamste participanten in PerfectView BV zijn Gilde Investements, ABN AMRO en Holland Ventures. Het klantenbestand bestaat uit 11.000 gerenommeerde bedrijven waaronder de OTPA, Koninklijke Pijnenburg BV, WarChild, Nederlandse Internisten Vereniging, TMP Wordwide, Nuon, Postbank en Gemeente Amsterdam. Meer informatie kunt u vinden op www.perfectview.nl.