Gemeente Groningen



donderdag 3 juli:
Overblijfkrachten Vensterscholen geslaagd voor opleiding 'Leidster Tussenschoolse Opvang'


donderdag 3 juli:
Overblijfkrachten Vensterscholen geslaagd voor opleiding 'Leidster Tussenschoolse Opvang'


Onderwijswethouder Wicher Pattje reikt op maandag 7 juli om 15.30 uur in de hal van het Stadhuis het diploma 'Leidster Tussenschoolse Opvang' uit aan zeventien overblijfkrachten van verschillende Vensterscholen in de stad. Met het diploma kunnen de geslaagden als professionele overblijfkracht aan de slag op basisscholen. De opleiding werd verzorgd door het Instituut voor Ontwikkeling van Schoolkinderopvang (IOS), in samenwerking met de Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG).


De opleiding 'Leidster Tussenschoolse Opvang' leidt cursisten op tot officieel bevoegde overblijfkrachten met pedagogische kennis. De cursisten krijgen les in o.a. pedagogiek, omgaan met kinderen en collega's, groepsprocessen, spelbegeleiding. Ook de verzorging van kinderen, voeding, veiligheid en hygiëne komen uitgebreid aan de orde. De cursus duurt een jaar. Gedurende dit jaar gaan de cursisten één dag per week van 9.00 uur tot 15.00 uur naar school.

De Vensterscholen zijn de eerste scholen in de stad die deelnemen aan de cursus. Maar ook de andere scholen in Groningen kunnen hun overblijfkrachten opgeven voor de cursus. Het ministerie van OC&W subsidieert de kosten voor de cursus. De cursisten betalen zelf een eenmalige bijdrage van 75 euro voor het lesmateriaal.