Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek



Persberichten van 3 juli 2003



Aalten - Doorrijden na veroorzaken aanrijding



Een 39-jarige inwoonster van Aalten parkeerde op 2 juli omstreeks 13.45 uur onbeschadigd aan de rechterzijde van de Hofstraat. Toen de vrouw op 2 juli omstreeks 17.45 uur bij haar auto terug kwam, bleek dat de auto was aangereden en beschadigd. Getuigen van deze aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie in Aalten, telefoonnummer 0900-8844.



Varsseveld - Verkeersongeval met letsel



Een 30-jarige motorrijder uit Varsseveld is op 1 juli omstreeks 17.15 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Aaltenseweg en de Spoorstraat gewond geraakt.
De man reed over de Aaltenseweg en kreeg geen voorrang van een personenauto die vanaf de Spoorstraat de kruising over stak. Deze personenauto werd bestuurd door een 41-jarige inwoonster van Varsseveld. De motorrijder is met letsel aan zijn polsen, vinger en heup overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.



Winterswijk - Rijden onder invloed



Een 59-jarige inwoner van Winterswijk is op 3 juli omstreeks 01.00 uur op de Bataafseweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 325 ug/l. Aan de man werd een transactie van 190 euro en een rijverbod van 2 uren uitgereikt.



Lichtenvoorde - Woninginbraak



Op 2 juli is tussen 13.00 uur en 21.45 uur ingebroken in een woning aan de Paulus Potterstraat. De daders vernielden een deur van de woning en doorzochten de bovenverdieping. Het is nog niet bekend of er goederen zijn weggenomen.



Doetinchem - Winkeldiefstal



Twee tot nu toe onbekende vrouwen hebben vermoedelijk op 1 juli omstreeks 15.15 uur bij een winkel aan de Heezenstraat drie broeken met een totale waarde van ruim 200 euro weggenomen. De vrouwen hebben de broeken vermoedelijk in een geprepareerde tas gestopt, waarna ze de winkel uit liepen.



Haarlo - Verkeersongeval met letsel



Een 19-jarige inwoner van Neede is op 1 juli omstreeks 16.30 uur bij een verkeersongeval op de Wolinkweg
gewond geraakt. De man reed in zijn personenauto over de Wolinkweg en moest uitwijken voor een tegenligger. Hierdoor botste de man tegen een boom die rechts van de weg stond. De man is met een hersenschudding en schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.



Etten - Verkeersongeval met letsel



Een 40-jarige automobiliste uit Ulft is op 3 juli omstreeks 06.30 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Slingerparallel en de Zeddamseweg licht gewond geraakt. Een 53-jarige man uit Terwolde reed met zijn vrachtauto over de Slingerparallel. Toen de man wilde afremmen voor een verkeerslicht begon de aanhanger te scharen, waarna de vrachtwagencombinatie over het kruisingsvlak gleed. De vrouw uit Ulft kon een aanrijding niet voorkomen en botste tegen de vrachtauto aan. De vrouw is met lichte verwondingen overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem en kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.



Etten - Verkeersongeval met letsel



Bij een verkeersongeval op 3 juli omstreeks 08.15 uur op de kruising van de Oude IJsselweg en de Scholtendijk zijn twee automobilistes licht gewond geraakt.
Een 35-jarige vrouw uit Terborg reed met haar personenauto over de Scholtendijk en verleende geen voorrang aan een personenauto die over de Oude IJsselweg reed. Deze personenauto werd bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Varsselder. De vrouw uit Terborg had na de aanrijding last van een pijnlijke nek en hoofdletsel. De vrouw uit Varsselder had na de aanrijding last van een pijnlijke borstkas.



Doetinchem - Diefstal personenauto



Een personenauto die geparkeerd stond in de Sebbeleestraat is tussen 28 juni 16.00 uur en 3 juli 09.30 uur gestolen. De auto, een rode Mazda MX-3 met het kenteken GV-HF-87 werd op onbekende wijze weggenomen.



Westendorp - Auto-inbraken



Zeven inwoners van Westendorp hebben aangifte gedaan van diefstal uit hun auto. De auto's stonden geparkeerd aan de Neylandstraat, de Doetinchemseweg, de Veldkamperstraat, de Beerninkkampstraat en de Boesvelderdijk. De daders hebben tussen 2 juli 17.00 uur en 3 juli 08.30 uur portieren van de auto's geforceerd en namen radiocdspelers, cd's en een mobiele telefoon weg.



Etten - Diefstal uit auto



Een inwoner van Etten heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn personenauto. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats op de hoek van de Molenstraat en de Beethovenlaan. Op 3 juli werd tussen 09.15 uur en 12.00 uur een ruit ingeslagen, waarna een mobiele telefoon uit de auto werd weggenomen.



Snelheidscontroles 2 juli



Doetinchem:

Naar aanleiding van klachten werd op woonerf de Vlierbes een snelheidscontrole gehouden. Tijdens deze snelheidscontrole werden geen overtredingen geconstateerd.


Lievelde:

Lievelderweg, max. 30 km/uur, van 14.20 uur tot 16.20 uur, 537 voertuigen gecontroleerd, 130 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 68 km/uur.



Snelheidscontrole 3 juli



Winterswijk:

Jaspersweg, max. 50 km/uur, van 06.50 uur tot 08.00 uur, 343 voertuigen gecontroleerd, 60 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 76 km/uur.



Einde berichten



Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --