Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 2 juli 2003

PvdA-kamerlid Angelien Eijsink loopt stage bij Koninklijke Luchtmacht

Goed gebruik in het zomerreces zijn de stages die kamerleden gebruiken om meer inzicht te krijgen in de onderwerpen die onderdeel zijn van hun portefeuille. PvdA Tweede-Kamerlid en woordvoerder Defensie (personeel) Angelien Eijsink loopt deze zomer stage bij zowel de Koninklijke Lucht- als Landmacht.

Van zondagavond 6 tot en met woensdag 9 juli volgt Eijsink diverse cursussen op het Vliegveiligheidsoefen- & Testencentrum (VOTC). Het VOTC is gevestigd op Vliegbasis Gilze Rijen, Rijksweg 121 in Rijen. Zo zal zij op maandagmiddag, van 13.00 tot 16.15 uur, een praktijkcursus Swet/Mets/Egress volgen. Tijdens deze cursus wordt naast het gebruik van de mini-duikfles en het reddingsvlot een onderwater ontsnapping vanuit een helikoptermodel in de praktijk gebracht. Dinsdag 8 juli neemt Eijsink onder meer deel aan de praktijkles Landsurvival. Op woensdag volgt het PvdA-kamerlid de theorielessen Seasurvival en Conduct after Capture.

Woensdag 16 juli is het PvdA-kamerlid te gast bij de Koninklijke Landmacht. Later dit jaar zal Eijsink ook daar een cursusprogramma volgen.

Voor meer informatie: Angelien Eijsink 06 - 18 306 023