Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(3-7)

Breda, donderdag 3 juli 2003

Taxichauffeur verdacht van ontuchtige handelingen met minderjarig meisje

BREDA: De politie heeft gisterenmiddag een 46-jarige Bredase taxichauffeur van een West Brabants bedrijf aangehouden op de verdenking van ontucht. De man wordt ervan verdacht, tijdens een rit, ontuchtige handelingen te hebben gepleegd bij een 13-jarig meisje uit Breda.

De zaak kwam aan het licht doordat hiervan melding werd gedaan bij de politie. Naar aanleiding van deze aangifte stelde de zedenrecherche een onderzoek in. De verdachte is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld en zal morgen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ook op 2 juni hield de Bredase politie een taxichauffeur aan voor een zelfde soort vergrijp.

Twee inbrekers aangehouden

BREDA: Bij de politie kwam de afgelopen nacht de melding binnen dat er bij een winkel op de Haagdijk was gezien dat er twee personen naar buiten kwamen met in hun bezit een geldlade. De politie constateerde dat de toegangsdeur van de shop was verbroken. De melder verstrekt de politie een prima signalement van de daders waarmee de agenten een onderzoek in de omgeving instelden. Op de Gravestraat zagen de dienders twee personen lopen die voldeden aan het signalement. Dit waren twee mannen uit Breda van 28 en 24 jaar. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op last van de officier van justitie worden zij morgen voorgeleid aan de rechter commissaris.

Oplichter actief in Breda-Noord

BREDA: De politie van het team Vlaanderenstraat heeft al drie aangiften ontvangen van oplichting. Het gaat om een man die bij oudere mensen aanbelt en zegt dat hij zonder benzine staat. Hij vraagt dan om 50 euro. Later komt hij weer met een smoesje terug en vraagt dan om 150 euro omdat hij een briefje van 200 kan lenen van een kennis. Als de benadeelde het geld laat zien grist hij dat uit hun handen en loopt hard weg. De politie waarschuwt voor deze oplichter. Het team Vlaanderenstraat die aanwijzingen heeft om welke persoon het mogelijk gaat stelt een nader onderzoek in.

Winkeldieven stelen twee flessen Smirnoff en schoenen

BREDA: Gisterenavond is een 29-jarige Bredanaar bij een supermarkt op Moerwijk betrapt op winkeldiefstal. Hij nam twee flessen Smirnoff uit de stelling en liep daarmee voorbij de kassa zonder te betalen. Een beveiligingsmedewerker heeft de dief aangehouden. De fiets van de verdachte, een mountainbike, is in beslag genomen. Deze is vermoedelijk gestolen. Na verhoor is hij met een Au dagvaarding heengezonden

BREDA: Bij een schoenenzaak in het Centrum werd gistermiddag een 30 jarige inwoner van Breda aangehouden omdat hij een paar schoenen ter waarde van 49,95 euro had weggenomen. Nadat hij op het politiebureau een verklaring had afgelegd werd hij met een dagvaarding op zak in vrijheid gesteld.

Branden

BREDA: Gisteravond heeft de brandweer een brandje geblust in een woning aan de Lange Hil. Ter plaatse bleek dat de frituurpan was gaan branden. Er is sprake van rookschade. Aan de Poolseweg is gisteravond omstreeks 19.00 uur een onbeheerde woonwagen in brand geraakt. Een getuige heeft drie knullen weg zien rennen, kort daarna brak de brand uit. De politie gaat daarom uit van brandstichting.

Inbraak apotheek

BREDA: Vannacht is ingebroken in een apotheek in het Centrum van Breda . Een medewerkster die slaapdienst had, werd omstreeks 04.42 uur wakker van geluiden. Zij zag toen nog een schim van een persoon die naar buiten vluchtte. Uit het onderzoek bleek dat de inbreker zich de toegang tot het pand had verschaft middels het verbreken van een lichtkoepel. In de apotheek zijn een zaklantaarn en een baseball pet van de dader achtergebleven. Het team Centrum stelt een nader onderzoek in.

Zakkenrollers actief

BREDA: De politie van het team Vlaanderenstraat heeft twee aangiften binnengekregen van zakkenrollerij op het winkelcentrum Moerwijk en een geval op het Stationsplein.

Een 71-jarige Bredase had gistermiddag haar portemonnee in een linnen tas gedaan die ze aan de winkelwagen in de supermarkt hing. Bij de kassa kwam ze er achter dat de portemonnee met daarin 80 euro was gestolen. Dezelfde middag overkwam het ook een 60-jarige Bredase in een discountwinkel op Moerwijk. Terwijl ze met haar twee kleinkinderen in de winkel was zag de dief kans haar portemonnee uit haar handtas af te nemen. Ook zij bemerkte de diefstal bij de kassa. Een 55-jarige vrouw werd gistermiddag het slachtoffer van een zakkenroller op het Stationsplein. Nadat ze een treinkaartje had gekocht, heeft de dader kans gezien de portemonnee uit de rugzak te stelen.

Bron: Willem van Hooijdonk