Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg

Tilburg, 3 juli 2003.

Politie ruimt hennepkwekerij

TILBURG - Aan het Kamerlingh Onnesplein heeft de politie gistermorgen rond tien uur een hennepkwekerij geruimd. Op de zolder van een woning stonden 119 plantjes in bloei.

Bekeuringen bij snelheidscontroles

TILBURG - Bij een snelheidscontrole aan de Ringbaan West heeft de politie gisteren 845 weggebruikers gecontroleerd. Van hen reden er 74 te hard. De hoogst gemeten snelheid was gisteren 75 kilometer per uur. Op de Ringbaan West geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De politie hield deze controle omdat bewoners hadden geklaagd over de gevaren die het te hard rijden aan de Ringbaan West met zich meebrengt.

TILBURG - Aan de Waterhoefstraat heeft de politie gisteren 47 hardrijders op de bon geslingerd. Er passeerden 1367 voertuigen langs de controlepost en 47 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid aan deze straat was 64 kilometer per uur terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 kilometer per uur bedraagt.

Man uit Tilburg beroofd van 6000 euro

TILBURG - Een 29-jarige man uit Tilburg uit Tilburg is gistermiddag tussen kwart over één aan de Oud Lovensestraat ernstig gedupeerd geraakt toen straatrovers hem van 6000 euro beroofden. De Tilburgse man reed over het fietspad toen hij plotseling van achteren bij zijn nek werd gepakt. De straatrovers gaven de man enkele klappen en doorzochten zijn jaszakken. In één van de jaszakken vonden de overvallers de enveloppe met het geld. Het slachtoffer werd door de daders tegen de grond gewerkt waar hij ook nog klappen kreeg en het bewustzijn verloor. De man werd in een gewaarschuwde ambulance wakker. De man had zoveel geld bij zich omdat hij dit geld nodig had, om samen met zijn vriendin, een nieuwe auto te kopen. Omdat de man het niet veilig vond om zoveel geld thuis achter te laten besloot hij het mee op zak te nemen. De overvallers zijn twee blanke mannen van het oost Europese type, die zich op een fiets verplaatste. Een van de daders droeg een groen/blauw trainingspak en witte sportschoenen.

Agenten pakken woninginbreker bij de kraag

TILBURG - Agenten hebben gisteravond, even voor halftien, aan de Ferdinand Bolstraat een 14-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Rond kwart over negen kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Ruysdaelstraat. De inbrekers hadden aan de achterzijde van de woning een klepraam vernield om de woning binnen te komen. Ze hadden in de woning een boodschappentas met kristal klaarstaan, maar werden tijdens de inbraak gestoord. Oplettende burger hadden de politie informatie gegeven over de woning waar de inbrekers binnen zaten en één van de inbrekers kon de politie bij de kraag vatten. De andere inbreker wist te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winkeldiefstal

TILBURG - Aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten gisteravond rond kwart voor tien een 34-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij was in een supermarkt betrapt bij de diefstal van cosmeticaspullen ter waarde van bijna 28 euro. De man overtrad bovendien het winkelverbod dat hij voor deze supermarkt had.

Glaasje op

TILBURG - Omdat zijn rijgedrag daartoe aanleiding gaf hebben agenten vannacht om twaalf uur de auto van een 26-jarige man uit Berkel-Enschot aan de kant gezet. De man bleek gedronken te hebben en aan het bureau blies hij 1.20 promille. De man kreeg een dagvaarding en een rijverbod van vijf uren mee naar huis.

Goirlese kermis

GOIRLE - De kermis in Goirle die van 28 juni tot en met 2 juli aan het Oranjeplein en de Kalverstraat is gehouden is zeer goed verlopen. De sfeer en het weer waren goed. Er is geen onvertogen woord gevallen.

Flitspaal in brand gestoken

GOIRLE - Aan de Turnhoutsebaan hebben tot nu toe onbekenden een flitspaal in brand gestoken. Om de flitspaal werd een brandende autoband gelegd. De Goirlese brandweer bluste de zaak. De brand werd om halftwee vannacht ontdekt.

Tilburger aangehouden

TILBURG - Aan de Heuvelring hebben agenten vannacht een 21-jarige man uit Tilburg aangehouden. De agenten hadden aan de Heuvelring een even oude plaatsgenoot bekeurd voor het wildplassen. De aangehouden Tilburger bemoeide zich met het werk van de agenten en als deze van hem vorderen om te vertrekken voldoet hij daar niet aan.

Man bedreigt spoorwegpersoneel

TILBURG - Vanmorgen om tien over zes hebben agenten in de hal van het centraal Station aan de Spoorlaan een 24-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. De man bedreigde een medewerker van de spoorwegen.

Mobieltje geroofd

TILBURG - Aan de Heuvelring raakte een 47-jarige vrouw uit Tilburg gisteravond tussen kwart over elf en halftwaalf haar mobieltje kwijt. De telefoon van de vrouw werd door twee daders op een scooter van haar mobiele telefoon beroofd. Die trokken zij uit de handen van de vrouw.

Bron: Carel Bouman