Politie Zaanstreek-waterland



16:09 02-JUL-03
LOC: NOORDBEEMSTER, NOORDDIJK

Drie gewonden bij frontale aanrijding

Een 20-jarige automobilist uit Berkhout, een 35-jarige automobilist uit Avenhorn en zijn 20-jarige passagier uit Berkhout, raakten gewond na een frontale aanrijding. Na behandeling in het ziekenhuis konden alle slachtoffers weer naar huis. De chauffeur uit Berkhout kreeg een gekneusde knie en een hersenschudding. De andere bestuurder liep een gebroken neus en kneuzingen aan beide benen op. Zijn passagier kwam er van af met een gekneusd scheenbeen. Noch de bestuurders, noch de passagier droegen tijdens de aanrijding een autogordel. In beide voertuigen zat dan ook een ster in het voorruit, veroorzaakte door de hoofden van de bestuurders.
De aanrijding ontstond toen de bestuurder uit Berkhout een flauwe bocht inreed waarbij hij onvoldoende zicht had op het tegemoet komende verkeer. Toen hij de andere auto zag, remde hij hevig maar kwam daarbij, vermoedelijk door een te hoge snelheid, op de linker weghelft terecht. Daarop botsten beide voertuigen frontaal tegen elkaar.

02:08 03-JUL-03
LOC: EDAM, NIEUWE HAVEN

Woningbrand voorkomen

Een stapel pallets tegen de houten voorgevel van een woning werd door een nog onbekende dader in brand gestoken. Door het snel verspreiden van de pallet kon worden voorkomen, dat de gevel van de woning vlam vatte. De brandweer bluste het brandje. Ook een vuilniszak, een eind verderop, was in de brand gestoken. Vorig jaar brandde in deze omgeving een auto geheel uit. Getuigen die iets hebben gezien worden verzocht te bellen met het politiewijkteam Edam-Volendam, via 0900-8844.

03:10 03-JUL-03
LOC: KROMMENIE, PAPAGAAISTRAAT

Bewoner overloopt inbreker

De bewoner van een woning werd wakker van vreemde geluiden. Toen hij de hal van zijn woning kwam, zag hij nog net een man de voordeur uit vluchten. De man was de woning binnengekomen door het slot van de voordeur te forceren. Hij heeft geen kans gezien iets te stelen. Er is geen signalement van de dader bekend.

03:14 03-JUL-03
LOC: ZAANDAM, P A VAN MEVERSTRAAT

Computers uit school gestolen

In de afgelopen nacht werden uit een school zes nieuwe computers gestolen. Men kwam de school binnen door aan de achterzijde een trottoirtegel door een ruit te gooien, waarna het raam kon worden geopend. De computers zijn allen gemerkt met de tekst "PC Top Wormerveer". Het totale schadebedrag is nog niet bekend.

14:13 03-JUL-03
LOC: ZAANDAM, RIJDER
Zeer grote brand na bedrijfsongeval
In een opslag van cacao is een zeer grote brand ontstaan na een bedrijfsongeval. Een hoge stelling van ongeveer 100 m lang viel door onbekende oorzaak om. Twee werknemers, die daar met een vorkheftruck aan het werk waren, werden met truck en al onder de balen cacao bedolven. Eén van de slachtoffer kon zich vrijwel ongedeerd bevrijden. De ander werd niet levensgevaarlijk maar met nog onbekende verwondingen naar ziekenhuis De Heel overgebracht.
De truck was in vol bedrijf en vermoedelijk daardoor is in de balen cacao brand ontstaan. Het vuur verspreidde zich razendsnel, waarna de brandweer het sein Zeer Grote Brand heeft gegeven. Op dit moment, 16.45 uur worden de oostelijk aangrenzende panden van Marvelo en het distributiecentrum van Albert Heijn ontruimd.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-020703



07:30-09:15 02-JULI-03
DEN ILP

Een op de vijf te hard


Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp reed woensdagochtend één op de vijf bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 75 km per uur. Ter hoogte van de controle mocht niet harder dan 50 km per uur worden gereden.



11:30 02-JULI-03

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Een 26-jarige motorrijder uit Wormerveer moest woensdagochtend zijn rijbewijs inleveren omdat hij bijna zeventig km per uur te hard reed. Tijdens een surveillance met een onopvallende videoauto zagen agenten de man met 168 km per uur over de A8 in Zaandam racen. De bestuurder werd daarop aan de kant gezet.

10:50 02-JULI-03
ZAANDAM, DE WATERING

Snelheid- en gordelcontrole

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden woensdagochtend een gecombineerde verkeerscontrole op de Watering in Zaandam. Zowel hardrijders als bestuurders en passagiers die geen gordel droegen, werden aan de kant gezet. In totaal werden dertien boetes uitgedeeld. Zes waren voor het overschrijden van de snelheidslimiet (50 km per uur).

22 t/m 27 JUNI-03
ZAANDAM, THORBECKEWEG, DR J M DEN UYLWEG
99 km per uur
De gecombineerde (rood-licht en snelheid) camera's op de Thorbeckeweg en de Dr. J.M. Den Uylweg, ter hoogte van de Wibautstraat, registreerden in de laatste week van juni tezamen ruim 25 roodlicht-negaties per dag en zo'n honderd hardrijders per dag. Op beide kruisingen werden hoge snelheden gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 99 km per uur. Op de kruisingen geldt een maximumsnelheid van 50 km per uur.

07:53-09:30 02-JULI-03
PURMEREND, JAAGWEG
40 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg werd woensdagochtend een hoogste snelheid van 90 km per uur gemeten. Op het gedeelte van de Jaagweg waar de controle plaats vond mocht niet harder dan 50 km per uur worden gereden.Vijftien procent van alle bestuurders reed te hard.

---



---- --