Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (3-7)

Breda, donderdag 3 juli 2003

Courage ontmantelt hennepkwekerij

Het drugsoverlastbestrijdingsteam Courage heeft woensdagmiddag in een woning, gelegen in een appartementencomplex aan de Schubertlaan in Roosendaal een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Dit naar aanleiding van klachten.

Er werden 82 hennepplanten aangetroffen en de nodige apparatuur om hennepplanten te kweken zoals assimilatielampen, koolstoffilter, dompelpomp, ventilatoren, afzuiginstallatie en voeding. Alle hennepplanten en apparatuur werden in beslag genomen. Tevens bleek de verzegeling van de elektriciteitsmeter verbroken te zijn. Door een medewerker van het energiebedrijf Essent werd de elektriciteitsmeter uit de woning gehaald. Tegen de bewoner, een 43-jarige man uit Roosendaal werd proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Opiumwet, diefstal energie dan wel verbreking van de verzegeling. Hij kreeg een dagvaarding en zal zich moeten verantwoorden bij de rechterbank in Breda.

Auto bekrast

BERGEN OP ZOOM: Op het Letland te Bergen is de nacht van 1 op 2 juli jl. een auto bekrast. Er werden de woorden SIEG HELL op gekrast. De eigenaar deed aangifte van vernieling.

Diefstal handtas

BERGEN OP ZOOM: Op 2 juli werd in een supermarkt op de Noordgeest een handtas ontvreemd. De tas stond in een winkelwagen en in een onbewaakt ogenblik heeft een onbekende kans gezien de tas weg te nemen.In de tas zat een portemonnee en sleutels. De aangeefster is een 46-jarige Bergen op Zoomse.

Vernieling aan auto

HALSTEREN: Op 1 juli jl. werd in de Dorpsstraat te Halsteren een linkervoorportier van een auto vernield. Een onbekende heeft er met zijn voet tegen getrapt, toen hij even bij een winkel binnen was. Zakkenroller actief

Diefstal

ROOSENDAAL: Een dame mist na het kopen van een kaartje in de parkeergarage op het winkelcentrum Biggelaar haar portemonnee met daarin enkel pasjes en 75 euro. Deze is uit haar binnenzak gerold. Het incident vond woensdagmiddag plaats omstreeks 12.00 uur.

Politie houdt autodief aan

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur op de Robijndijk een 39-jarige Roosendaler aangehouden op de verdenking van autodiefstal. De man reed in een rode Peugeot. Deze auto bleek eerder vannacht vanaf de Brugstraat te zijn gestolen.

De politie kreeg vannacht een melding dat een man aan het inbreken zou zijn op de Amethistdijk. De dief zou een wit trainingsjack en een pet dragen. De agenten zagen op de Robijndijk een rode Peugeot staan in een parkeervak aan de kant van de weg. Zij zagen dat in de auto een man zat die voldeed aan het eerder opgegeven signalement. Bij navraag bij de meldkamer bleek dat kort daarvoor de eigenaar van de auto zijn auto had opgegeven als zijnde gestolen. Hierop hebben de dienders de man, een 39-jarige Roosendaler aangehouden en ingesloten.

Vier auto-inbraken in Steenbergen

STEENBERGEN: In de nacht van woensdag op donderdag moesten een aantal auto`s in Steenbergen het ontgelden. In de Arnold van Lieropstraat werd ingebroken in een VW Polo, uit de auto werden na het inslaan van de achterruit de cd speler en ongeveer 30 cd`s gehaald. In het Kwartier werd ingebroken in een Toyota, uit deze auto werd de radio-cd speler gestolen.Ook hier werd een ruit van de auto ingeslagen. In de Panneman werd ingebroken in een VW Jetta, hier werd het portierslot geforceerd. Uit deze auto werd de autoradio- cd speler met een aantal cd`s weggenomen. In De Heen werd dezelfde nacht nog ingebroken in een auto die op de Dorpsweg geparkeerd stond. Uit een Peugeot werd na het inslaan van een ruit een frontje van een radio- cd speler gestolen en een dure zonnebril.

Vernieling aan auto

STEENBERGEN: Aan een op het parkeerterrein aan het Rietveen in Steenbergen geparkeerd staande Fiat werd een aantal vernielingen aangebracht. Een van de portieren werd gedeukt en bekrast. Ook werd de buitenspiegel afgebroken.

Vier auto-inbraken in Huijbergen

HUIJBERGEN: In de nacht van woensdag op donderdag is op 4 locaties ingebroken in geparkeerde personenauto`s. De inbraken vonden plaats op de Westerstraat en Henri Dunantstraat. Uit alle voertuigen werd de radio-cd speler ontvreemd.

Inbraak woning

OUDENBOSCH: In een woning gelegen aan de Zellebergen is, via een raam, ingebroken. Het is nog niet bekend of de daders ook iets hebben meegenomen.

Bron: Willem van Hooijdonk