PRESSRELEASE

ELECTRON verder als AMEC SPIE


- Krachten gebundeld: technische oplossingen en dienstverlening
- SPIE-groep samen met AMEC.

Op 5 maart 2003 is de SPIE-groep samengegaan met het wereldwijd opererende concern AMEC plc, waardoor het bekende bedrijf ELECTRON uit Breda voortaan verder gaat onder de naam AMEC SPIE. Deze fusie is het logische resultaat van een industrieel en financieel partnerschap waarmee al zes jaar geleden een begin werd gemaakt. Het opnemen van de SPIE-groep binnen de gelederen van AMEC betekent dat de voormalige units van SPIE de beschikking krijgen over nieuwe mogelijkheden en middelen. Daardoor wordt het verder ontwikkelen van hun activiteiten gewaarborgd.

Alle divisies opereren voortaan onder de vlag van drie onafhankelijke dochtermaatschappijen van AMEC: AMEC SPIE SA, AMEC SPIE Rail en AMEC SPIE Batignolles. Alle aan energie, industrie en communicatie gerelateerde activiteiten zijn binnen AMEC SPIE SA samengevoegd; AMEC SPIE Rail zal zich uitsluitend focussen op de spoorwegbranche en AMEC SPIE Batignolles gaat door met het ontwikkelen van bouwinitiatieven in Frankrijk en de rest van Europa.

In AMEC SPIE SA zijn de activiteiten ondergebracht van Spie Trindel, Spie Communications, Spie Energy Services en hun dochtermaatschappijen. Hiertoe behoren ook de dochters van de Spie-ondernemingen in de Benelux: Abay TS en haar filialen, Air et Chaleur, ELECTRON en Melotte Installatietechniek. Deze fusie past nauw binnen de sterke en gezamenlijke aanwezigheid in de Benelux, een ontwikkeling die al enige tijd geleden in gang is gezet. Als gevolg van de nieuwe structuur zullen alle betrokken ondernemingen een naamsverandering doorvoeren. Vanaf juli 2003 zullen Abay TS, Air et Chaleur, ELECTRON en Melotte Installatietechniek hun activiteiten onveranderd voortzetten onder de naam AMEC SPIE of ze zullen deze naam opnemen in hun handelsnaam.

AMEC
AMEC behoort wereldwijd tot de marktleiders waar het het leveren van complete engineering services betreft. De onderneming is klanten van dienst met het bestuderen, realiseren, exploiteren en onderhouden van installaties op het gebied van olie/gas, transport, infrastructuur en industrie.

AMEC realiseert met regionale, nationale en internationale activiteiten een omzet van meer dan 8,8 miljard euro op jaarbasis en biedt werk aan meer dan 50.000 werknemers, verspreid over het Verenigd Koninkrijk, het vasteland van Europa, Noord Amerika en meer dan 40 landen elders in de wereld.

Als specialist op het gebied van industriële techniek, energie en communicatienetwerken, is AMEC SPIE SA betrokken bij het ontwerpen en realiseren van installaties voor klanten in de sectoren telecommunicatie, infrastructuur, industrie en utiliteitsbouw. De ondersteuning bij de exploitatie en het onderhoud van installaties maakt vanzelfsprekend ook deel uit van het serviceaanbod.

De heer Kattemölle van AMEC SPIE: 'Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van oplossingen die zijn toegesneden op zowel de huidige als toekomstige behoeften van de klant. Hiertoe beschikt onze onderneming over een uitgebreid Europees netwerk van locale ondernemingen met een schat aan kennis en ervaring. Met de steun gespecialiseerde AMEC-bedrijven brengen wij nieuwe oplossingen binnen het bereik van onze relaties. In elk van de markten waarbinnen AMEC SPIE SA actief is, bieden wij klanten in vele industrietakken een compleet pakket aan multidisciplinaire technische diensten op basis van vakbekwaamheid, kennis en ervaring.'

AMEC beschikt dankzij de nauwe samenwerking van alle divisies over een netwerk van 300 regionale vestigingen op het vasteland van Europa. Vorig jaar realiseerden de ca 22.000 Europese werknemers van AMEC een omzet van 2,258 miljard euro, waarvan 280 miljoen euro in de Benelux.

Breda, 03 juli 2003

Noot voor de redactie (