Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (3/7)

Oosterhout, donderdag 3 juli 2003

Afscheid politiechef Dongen
DONGEN: Op 3 juli nam het politieteam Dongen afscheid van haar teamchef de heer J. (Jan) Verschuren. Na de zomervakantie treedt hij in dienst bij de gemeente Dongen. Hij gaat aan de slag als sectorhoofd Veiligheid en Brandweer. Zo blijft hij voor de politie een belangrijke partner in veiligheid. Tot het moment van de installatie van de nieuwe teamchef wordt deze functie waargenomen door de heer R. (Rob) Freriks. De heer Freriks is teamchef van het team Loon op Zand en zal de komende maanden zijn aandacht dus over twee teams verdelen.

Proces-verbaal voor milieudelict
UITWIJK: De politie maakte proces-verbaal op tijdens een milieucontrole. Dat gebeurde op donderdag 3 juli 2003. Bij een bedrijf in Uitwijk werd vastgesteld dat er een olie-achtigevloeistof (vermoedelijk diesel) uit een tank lekte. De vloeistof liep via de betonplaat de straatkolk in. Ook het mestbassin was niet afgedekt, wat wettelijk verplicht is. Ondanks een eerdere bekeuring door de AID was het bedrijf opnieuw in overtreding.

Snelheidscontrole
HELKANT: Op donderdag 3 juli hield de politie van 09.15 uur tot 12.15 uur een snelheidscontrole op de Kerkdijk. Aantal passanten: 352. Overtredingen: 54. Hoogste snelheid: 53 km/u.

Dronken achter het stuur
OOSTERHOUT: Op woensdagavond 2 juli omstreeks 21.20 uur hield de politie op de Burgemeester Elkhuizenlaan een 51-jarige Oosterhouter aan. De man bleek met te veel drank op achter het stuur te zitten. In het bureau blies hij 420 ug/l. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt en een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Bron: Connie Polak