Gemeente Leiden

Persbericht

Schriftelijke vragen VVD m.b.t. KBC (persbericht van de Gemeenteraad)

Publicatiedatum: 3 juli 2003

VVD Gemeenteraadsfractie Leiden

Schriftelijke vragen van de leden van Gruting en van Dobben de Bruijn (VVD-fractie) over de Krediet Beoordelings Commissie (KBC).

Geachte voorzitter van de raad,

Op grond van artikel 42 van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad wil de fractie van de VVD, naar aanleiding van ontwikkelingen bij de Stadsbank, uw college enige schriftelijke vragen te stellen.

Vanwege het vertrek van de chef van de Stadsbank is door Sociale Zaken aanleiding gezien om de zittingen van de KBC voor onbepaalde tijd, maar in elk geval gedurende de zomermaanden, op te schorten. Hierbij wordt gesteld dat de aanvragen voor schuldregeling en eventuele bezwaarschriften door de stadsbank zelf zullen worden behandeld.

De (KBC) heeft taken en bevoegdheden welke zijn beschreven in het bankreglement& uitvoeringsbesluit Stadsbank. Het bankreglement (met uitvoeringsbesluit) is vastgesteld middels RV 95.0095.

O.a. is daar beschreven dat de KBC beslist op aanvragen welke de procuratie van de directie te boven gaan en op klachten en geschillen.

Vragen:


- Is het college bekend met het opschorten van de zittingen van de KBC?


- Acht het college dit, gezien de bovenstaande taken en bevoegdheden, een aanvaardbare oplossing voor het personeelsgebrek?


- Kan het college garanderen dat er gedurende deze opschorting geen besluiten worden genomen die de procuratie van het personeel te boven gaan?


- Kan het college garanderen dat er geen onaanvaardbare lange wachttijden ontstaan voor mensen die zich wenden tot de Stadsbank?


- Is het college het met mij eens dat het mogelijk moet zijn om gezamenlijk, met de KBC te zoeken naar een oplossing die recht doet aan de rechten van de cliënten, de taak van de KBC én het personeelsprobleem van de Stadsbank?

Mogen wij, gezien de relevantie tijdens zomerreces, binnen een week uw antwoord tegemoet zien?

Bij voorbaat onze dank.

Marijke van Dobben de Bruijn

Greetje van Gruting

Deze pagina is gewijzigd op 3 juli 2003