Persbericht

XEROX WIL HAAR POSITIE BIJ ZOWEL DE VERKOOPKANALEN ALS BIJ DE GEBRUIKERS VERDER VERSTERKEN VIA AANZIENLIJKE PRIJSVERLAGINGEN VAN DE VERBRUIKSARTIKELEN

Prijsverlagingen van de verbruiksartikelen moeten Xerox producten nog concurrerender maken

Amstelveen, 3 juli 2003 ­ Xerox kondigde een belangrijke wijziging aan met betrekking tot de verkoop binnen Europa van de verbruiksartikelen voor haar kantoorapparatuur. Zowel de verkoopkanalen als de gebruikers moeten profijt trekken van de door Xerox Office doorgevoerde prijsverlagingen van tenminste 15 procent. De maatregel is ingegeven door de recente wijziging in de wisselkoersen tussen Europa en Amerika. De prijsverlagingen elimineren de grote prijsverschillen die wereldwijd waren ontstaan en beschermen de dealers tegen mogelijke grijze importen naar Europa. Xerox hoopt zo de dealers te helpen om hun omzetten en marges in verbruiksartikelen te handhaven.

Daarnaast betekent de prijsverlaging voor de gebruikers een daling van de gebruikskosten van hun Xerox kantoorapparatuur via lagere kosten per print of kopie. Xerox denkt daarmee een belangrijke stap te hebben gezet in haar streven om concurrerend te zijn in zowel prestaties, mogelijkheden en prijs, als in gebruikskosten.

Stephen Flint, European Consumables Marketing Manager over de nieuwe maatregel: "Xerox committeert zich blijvend aan de belangen van haar verkoopkanalen. Door het verlagen van de prijzen van de verbruiksartikelen wordt de omzet daarin niet alleen beschermd, maar worden ook groeimogelijkheden geboden door het tegengaan van grijze importen." Hij vervolgt: "Ook de gebruikers zullen snel kunnen profiteren van de lagere prijzen en daardoor, naast de andere voordelen die onze producten al bieden, de TCO (Total Cost of Ownership) van hun Xerox apparatuur kunnen verlagen."

Xerox Office leidt de innovatie van kantoortechnologie en biedt het meest uitgebreide assortiment A3- en A4-werkgroepprinters voor zwart-wit en kleurenafdrukken, productiviteitsverhogende, multifunctionele apparaten en oplossingen voor documentbeheer. Xerox OEchannel partners¹ kunnen voor meer informatie terecht op www.xerox.com/office/reseller. Meer nieuws over de Xerox Office producten is te vinden op internet: www.xerox.com/office. U kunt ook bellen naar 030 ­ 698 0 698.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod richt zich op drie hoofdgebieden: kleine tot grote kantoren, productie-omgevingen in de grafische en printing-industrie en services, waaronder consulting, systeemontwerp en -management en facilitaire diensten rond documentgerelateerde toepassingen.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox, The Document Company® en het digitale X zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.