Productschap Diervoeder


03/07/2003

Ontwikkelingen m.b.t. FFCAT-bedrijven en FFCAT-standaard

Bijgaand treft u een brief aan waarin PDV een aantal met FFCAT gemaakte afspraken bevestigt. Bijgevoegd is tevens een nieuwe versie van het Actieplan kwaliteitsborging granen en een PDV-lijst met geaccepteerde FFCAT-bedrijven.

In de brief worden de volgende voor u belangrijke - concrete voorwaarden genoemd:

-De lijst van bij het PDV geaccepteerde Franse bedrijven (FFCAT) blijft tot 1 augustus 2003 gepubliceerd op de PDV-website. Dit wordt overigens wel een aparte lijst, dus niet meer in de databank. Per 1 augustus 2003 vervalt deze lijst.

-Tot 1 augustus 2003 kunnen GMP-gecertificeerde bedrijven producten afnemen van de op de vorenbedoelde PDV-lijst vermelde bedrijven, onder de strikte voorwaarde dat de monitoring als vermeld in het Actieplan kwaliteitsborging granen door de leverancier of de verlader wordt uitgevoerd.

-Vanaf 1 augustus 2003 kunnen GMP-gecertificeerde bedrijven alleen nog maar producten (blijven) verladen of aankopen van Franse graancol-lecteurs die staan vermeld op de lijst van bedrijven die zich commiteren aan de Charte Securite Alimentaire FFCAT / FNA, gepubliceerd door het Syndicat de Paris. Dit geldt ook voor lopende contracten tot na die da-tum. Bij het afnemen geldt ook hier dat dit alleen kan onder naleving van de voorwaarden uit het genoemde actieplan.

-De overige data uit het te volgen tijdspad blijven normaal gelden.


---



Website: http://www.pdv.nl/lamaquina/page_preview.php?id=475