Persberichten - 04/07/2003

National Gallery in London kiest Barco voor sponsoring van grootse multimedia-tentoonstelling van videoartiest Bill Viola

National Gallery in London kiest Barco voor sponsoring van grootse multimedia-tentoonstelling van videoartiest Bill Viola Barco werd geselecteerd voor de sponsoring van de nieuwste tentoonstelling van de bekende videoartiest Bill Viola. De tentoonstelling loopt in The National Gallery in London. Barco levert één van haar geavanceerde SLM R10 projectoren en twee Cine 8 projectoren waarmee het werk van de artiest zal getoond worden.

Barco, reeds lang een gevestigde leider in de visualisatie-industrie, is er trots op betrokken te worden bij deze avant-garde tentoonstelling door het gebruik van haar SLM R10 en Cine 8 projectoren. De Bill Viola tentoonstelling zal verscheidene video-installaties laten zien, die vaak dienen als complete omgeving die de bezoeker als het ware insluit. Dit vereist uiteraard geavanceerde multimediatechnologieën. Barco beschouwt de technische vereisten van de tentoonstelling en de projectietechnologie die Barco aanbiedt als een perfecte combinatie.

De tentoonstelling zal gebruik maken van een Barco SLM R10 DLP projector, die The Greeting van Bill Viola zal laten zien, terwijl in Galerij 6 twee Barco Cine 8 CRT projectoren aan elke zijde van de galerij zullen worden geplaatst, die projecteren op schermen in het midden van de zaal en Bill Violas The Crossing tonen. De veelzijdige SLM R10 projector is ideaal voor gebruik in middelgrote tot grote ontmoetingsplaatsen waarin evenementen plaatsvinden die de allerbeste projectietechnologieën vereisen. Uitgerust met een 3-chip Digital Light Processing (DLP) subsysteem en met een lichtsterkte van 10.000 lumen, biedt de SLM R10 een hogere helderheid en een betere kleurvastheid dan de meeste projectoren die vandaag in de markt te vinden zijn.

De Cine 8, onderdeel van Barcos bekende Cine CRT projectorenreeks, biedt een ultrahoge fotoresolutie en een uiterst accurate kleurenweergave, wat de projector zeer geschikt maakt voor gebruik op een dergelijke tentoonstelling.

Met de woorden Als je iets doet, doe het dan goed, ondersteunen we de drijvende kracht achter het ontwerp van al onze producten, inclusief de SLM en Cine projectorenreeksen, legt Stephan Paridaen, General Manager Barco Media & Entertainment uit. En hij voegt hieraan toe: Beide productreeksen bieden immers de superieure kwaliteit en absolute productintegriteit waar Barco bekend voor staat.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, is actief in drie domeinen van beeldtechnologie. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootscherm-visualisatie, visualisatie-systemen voor levenskritische toepassingen, en systemen voor visuele inspectie. Barco heeft een netwerk van filialen, distributeurs en agenten in bijna 100 landen. Barco is genoteerd op Brussels/Euronext, en maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150 Indexes.

Bron: Barco
Provider: Euronext Brussels