Vlaamse overheid

De Vlaamse regering heeft, op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs en Vorming, Marleen VANDERPOORTEN, haar principiële goedkeuring verleend aan een besluit inzake geldelijke en administratieve bepalingen voor de contractuele personeelsleden in het onderwijs. Hiermee start de Vlaamse regering de uitvoering van het decreet betreffende het landschap basisonderwijs dat afgelopen woensdag in het Vlaams parlement werd gestemd.

In dat decreet wordt onder meer voorzien dat alle contractuele administratieve personeelsleden (o.a. nepstatuten) terechtkomen in de rechtspositieregeling van het onderwijspersoneel. Concreet worden zij eerst tijdelijke personeelsleden en kunnen zij op 1 januari 2004 reeds vast benoemd worden. Deze maatregel is de grootste regularisatie van nepstatuten binnen het onderwijspersoneel ooit. Er zijn 2.240 personeelsleden bij betrokken.

Het besluit dat principieel werd goedgekeurd, voorziet in de concrete uitwerking van de anciënniteit voor deze contractuele personeelsleden en maakt hun opname in het statutair kader mogelijk. Door deze maatregel zullen mensen die al jaren werken in onderwijs, die werkervaring kunnen omzetten in anciënniteit.

De toekenning van anciënniteit stelt de betrokken personeelsleden in staat om vast benoemd te worden. Daarenboven is deze anciënniteit ook van belang bij het bepalen van hun loon, gezien in het onderwijs het loon gekoppeld is aan de anciënniteit.

persinfo : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. 02 553 99 23 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be
---