Ingezonden persbericht


Nieuwe versie SafeBoot bevat Application Control

Mobiele data beveiligings producent Control Break International brengt vandaag haar nieuwste versie van beveiligingssoftware voor PC s and PDA s uit. Een van de vele nieuwe features van SafeBoot Professional/Enterprise 4.2 is Application Control . Deze feature garandeerd dat alleen door SafeBoot vertrouwde applicaties kunnen worden uitgevoerd op een computer.

Systeembeheerders kunnen nu centraal computers afsluiten, niet alleen tegen niet-geauthoriseerde personen, maar ook tegen de gebruikers zelf en tegen mogelijke virussen. Door het gebruik van ongewenste applicaties te voorkomen, zoals bijvoorbeeld computerspelletjes en file-sharing programma's, wordt men beschermt tegen het misbruik van bedrijfshardware en -software. Dit heeft als belangrijk voordeel dat de administratiekosten van de betreffende computers gereduceerd worden.

Verdere veranderingen binnen de nieuwe SafeBoot versie omvatten een totaal nieuwe grafische interface en structuur. SafeBoot Professional/Enterprise verzekert nu niet alleen de veiligheid van uw data maar uw gebruikers kunnen nu ook alleen die applicaties gebruiken die u wilt.

Over SafeBoot Professional/Enterprise
SafeBoot is een veel bekroonde beveiligingssuite die de data, opgeslagen op een PC s harde schijf of op een PDA, beveiligt. Hierdoor voorkomt men dat niet-geautoriseerde personen toegang hebben tot uw waardevolle gegevens. Dit gebeurt door middel van sterke toegangscontrole en krachtige encryptie van bijvoorbeeld de complete harde schijf.

Door dit te combineren met drive- en file- encryptie is het mogelijk om niet alleen de complete harde schijf te beveiligen, maar ook mobiele verwijderbare informatiedragers zoals DVD, CD, CF en SD. SafeBoot creëert een compleet beveiligde omgeving voor alle kritieke data waar die dan ook opgeslagen staat of gebruikt wordt.

Met SafeBoot vindt de authenticatie van machine en gebruiker plaats voordat het systeem is opgestart. Authenticatie kan door middel van alleen een wachtwoord of door een "two-factor pre-boot authentication" (F2-PBA) systeem, dit vereist een gebruiker om iets te weten en iets te hebben, voordat een PC of Laptop ooit op kan starten. Voorbeelden van dergelijk systeem zijn bijvoorbeeld een USB Token en een Smart Card.

Unieke en krachtige centrale beheer technologieën zoals centrale uitrol faciliteiten, policy management, centrale audits, Active Directory/Novell/PKI synchronisatie en veilig centraal herstel waarborgen de laagst mogelijke "Total-Cost-of-Ownership" verkrijgbaar.

SafeBoot wordt ontwikkeld door Control Break International.

=== EINDE BERICHT ===

Voor meer informatie over SafeBoot en de nieuwste versie, SafeBoot Professional/Enterprise versie 4.2 kunt u kijken op:

www.safeboot.com

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Control Break International
Tom de Jongh International Marketing Manager
Tom.dejongh@safeboot.com
+31 (0)30 6348800