Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties / Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties

Persbericht ministerraad
4 juli 2003

OPRICHTING SHARED SERVICE CENTER HRM

De ministerraad heeft op voorstel van minister De Graaf voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties ingestemd met de oprichting van een Rijksbrede organisatie voor personeelsregistratie en salarisadministratie. Met dit zogenoemde `Shared Service Center Human Resource Management' wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verhoging van de efficiency en de kwaliteit van de organisatie van de Rijksdienst. Verhoging van de efficiency wordt onder andere bereikt door de salaris- en personeelsadministratie en de verlof- en ziekteverzuimregistratie verder te automatiseren. Met de concentratie van deze taken geeft de organisatie ook invulling aan de volume- en efficiencytaakstelling van de Rijksoverheid.

De oprichting van het Shared Service Center is onderdeel van de vernieuwing van het HRM-stelsel Rijk. Het is een belangrijke randvoorwaarde om meer werk te verrichten met minder ambtenaren, waardoor de efficiency van de overheid wordt vergroot en de bureaucratie wordt verminderd. Dit maakt onderdeel uit van het streven van het kabinet om de rijksoverheid te moderniseren.

Medio 2004 wordt een plan van aanpak voor de uitwerking van het Shared Service Center opgesteld dat ter vaststelling aan het kabinet wordt voorgelegd. Het voornemen van het kabinet is om op 1 januari 2006 het Shared Service Center operationeel te hebben.

RVD, 04.07.2003