Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Persbericht ministerraad
4 juli 2003

BENOEMING SECRETARIS-GENERAAL BIJ HET MINISTERIE VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

De ministerraad heeft besloten de heer drs. K. van der Steenhoven voor te dragen als secretaris- generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). De voordracht wordt gedaan door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met de minister van OCW. De benoeming gaat in op 1 september 2003.

De heer Van der Steenhoven (1949) is sinds 1997 directeur van Het Expertise Centrum. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij het toenmalige ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. Hij was daar directeur radio, televisie en pers en vervolgens plaatsvervangend secretaris-generaal. Ook was hij lid van de hoofddirectie van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam.

De heer Van der Steenhoven heeft politicologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij volgt de heer mr. H.J.E. Bruins Slot op die voorzitter van de raad van bestuur van de publieke omroep is geworden.

De benoeming van de heer Van der Steenhoven is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

RVD, 04.07.2003