Gemeente Sittard-Geleen
Persbericht
Doorkiesnummer: (046) 47 7 8007             Sittard-Geleen, 30 juni 
                                            2003                    
Onderwerp: gemeente biedt Niederrheinischer                         
Radwandertag startpunt aan op de markt                              

De gemeente Sittard-Geleen doet voor het eerst mee aan het grensover-schrijdende fietsevenement de Niederrheinischer Radwandertag op zondag 6 juli aanstaande. Start en finish vinden plaats op de markt in Sittard. Wethouder Koos Martens geeft om 10.00 uur het startschot.
De routes gaan langs vele mooie fietslussen die gemakkelijk zonder kaartlezen en zoeken afgelegd kunnen worden. De afstanden variëren van 25 tot 70 kilometer. Bij praktisch ieder stempelpunt treft u optredens, informatiestands, tombola's, muziek en/of gezellige terrasjes. De startpunten in Zuid-Limburg zijn de Markt in Sittard, D'r Brikke Oave te Brunssum en het Zweefvliegveld te Schinveld. De deelname is gratis.
Vanaf de Markt in Sittard kunt u kiezen voor de Sittard-Onderbanken-Brunssum-Sittardroute van circa 35 kilometer of de route Sittard-Onderbanken-Gangelt-Selfkant-Sittard van circa 38 kilometer.
De Niederrheinischer Radwandertag is in Duitsland al jaren een begrip. Het is de fietsdag met de meeste start- en aankomstpunten en de meest uitgestrekte route. Jaarlijks nemen zo'n 100.000 fietsers deels aan dit evenement. De wegwijzers staan langs de route en een routekaart krijgt u bij de start of de VVV Zuid Limburg.