Politie Noord- en Oost Gelderland


District Noordwest Veluwe

Persberichten zaterdag 5 juli

Vierhouten - Inbraak

Op 5 juli werd rond 3.30 uur ingebroken in de receptie van een camping aan de Plaggeweg. De daders braken de buitendeur open. Zij werden echter overlopen door de beveiliging en gingen er zonder buit vandoor.

Wapenveld - Inbraak

In een woning aan de Bosweg werd tussen 4 juli 21.00 uur en 5 juli 1.00 uur ingebroken. Wat er gestolen is, is nog niet bekend.

Harderwijk - Tasjesroof

Een 14-jarige jongen uit Harderwijk fietste op 4 juli rond 17.30 uur over de Stadswei. Een onbekende man fietste hem hard tegemoet en greep in het voorbijgaan de plastic tas van de jongen. Daarin zat een nieuw computerspel. De man fietste weg in de richting van het station. Het gaat om een blanke man van 30 tot 40 jaar oud, een beetje mollig en met veel littekens in zijn gezicht. Hij droeg een donkerblauwe trui met muts en reed op een zwarte omafiets. De politie onderzoekt de zaak.

Nunspeet - Winkeldiefstal met aanhouding

Een 18-jarige jongen uit Schalkhaar is op 4 juli rond 15.15 uur aangehouden op verdenking van diefstal. De man werd in een winkel aan de Dorpsstraat betrapt op diefstal van sportkleding. Hij ging er vervolgens vandoor. Een verkoopster ging achter hem aan en wist hem uiteinelijk met behulp van een voorbijganger tegen te houden op het Marktplein. Daar stond de man bij een auto. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. De auto lag vol met gestolen spullen en is in beslag genomen.

Epe - Insluiping
Op 5 juli heeft een onbekende tussen 00.00 en 09.00 uur in een woning aan de Willem van Oranjestraat een handtas gestolen, met daarin onder andere de autosleutel. Vervolgens stal hij de auto van de bewoonster. Het gaat om een zwarte Fiat Punto, kenteken 87-JG-XK. Vermoedelijk gaat het om inlsuiping.

Harderwijk - Openlijke geweldpleging
Politiemensen wilden op 5 juli rond 3.50 uur iemand bekeuren omdat hij stond te plassen op straat (Vijhestraat). Deze man was onduidelijk over zijn identiteit, kon zich niet legitimeren en werd daarom aangehouden. Daarop ging hij ervandoor. Hij werd tegengehouden door een portier. Een van de vrienden van de verdachte, een 26-jarige Harderwijker, sloeg de portier daarop in zijn gezicht. Met veel verzet werden beide mannen aangehouden. De 26-jarige had zijn arm uit de kom. Op dat moment bemoeiden meerdere mensen zich met de aanhouding en een 22-jarige man uit Harderwijk werd hierbij aangehouden. In de auto gaf de wildplasser, een 25-jarige Harderwijker, een van de agenten een kopstoot. Deze deed hiervan aangifte. Alle drie verdachten zijn ingesloten. De man met de arm uit de kom werd eerst behandeld in het ziekenhuis.

Einde bericht

Voor informatie:
Andrea Jansen, 06-23978827