Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 6 juli 2003

Harrie Holslag, semafoon: 06-059021331

Openbare schennis in Wierden

Meisje wordt geconfronteerd met man die z'n geslachtsdeel toont

Een 12 jarig meisje uit Wierden reed, op vrijdag 4 juli omstreeks 12.20 uur, op haar pony over de 3e Langeveldsweg te Hoge Hexel en werd voorbij gereden door de bestuurder van een groene personenauto.De bestuurder, een man van ongeveer 30 jaar wachtte haar op. Toen zij de man dicht genaderd was, zag zij dat deze zijn broek om de enkels had en dat hij zijn geslachtsdeel toonde. Zij schrok hier erg van en galoppeerde met haar paard weg in de richting van het bungalowpark. Een bewoner heeft onmiddellijk een kijkje genomen in de omgeving, maar de verdachte was reeds verdwenen. De man is ongeveer 1.80 groot en had donkerblond kort haar. Kort voor het incident werd het meisje ingehaald door een ongeveer 18 jarige bestuurder van een fiets, die ook mogelijk de verdachte heeft gezien. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Een nader onderzoek volgt. (BPS 03-88496)

Schennispleger in Hengelo

Vrouw wordt geconfronteerd met schennispleger.

Tijdens het wandelen in het bos aan de van Alphenstraat te Hengelo werd een 30 jarige Hengelose geconfronteerd met een man van ca 26 jaar die zichzelf bevredigde. De man stond in de bosjes in de omgeving van de kinderboerderij en was de vrouw even voor het incident voorbijgefietst. De man ging er vandoor op een donkere fiets. E.e.a. vond plaats op vrijdag omstreeks 15.45 uur. (BPS03-088614)

Motor gestolen in Enschede

Een BMW K1100 uit garage gestolen

Een 83 jarige Enschedeer deed aangifte van diefstal van zijn motor, een BMW K1100 voorzien van het kenteken MN-28-XK. De motor stond in zijn garage aan de Blekerstraat in Enschede en hij ontdekte de diefstal afgelopen zaterdag. De poort en de garagedeur werden opengebroken. De waarde van de motor is niet bekend. (BPS 03-088934)

Winkeldiefstal in Almelo

Dief ziet kans tientallen flesjes eau de toilette te stelen

Een 20 jarige verkoopster in een winkel aan de De Galerij kwam tot de ontdekking dat zij tientallen flesjes eau de toilette misten. Zij verdachten hiervan een man met een lengte van ca 1.90 met redelijk lang haar en een blauwe driekwart jas. Deze man droeg een plastictas bij zich. De schade bedraagt ruim E1300 (BPS 03-089044)

Zakkenroller actief in Enschede

Vijf slachtoffers doen aangifte van zakkenrollen in centrum

Zaterdagmiddag hebben vier inwoonsters uit Enschede en één uit Almelo aangifte gedaan van het rollen van hun portemonnee. Zij waren allen aan het shoppen in het centrum van Enschede en hebben niet gemerkt dat hun portemonnee werd gerold. Het zakkenrollen vond plaats tussen 14.00 en 15.00 uur. De portemonnees werden uit schoudertassen of rugzakken gehaald. De tassen werden geopend zonder dat de slachtoffers hier iets van gemerkt hebben. De buit bestond uit het aanwezige geld uit de portemonnees en enige bankpassen. (BPS 03-089047)

Man mishandeld in Almelo

Een man wordt zonder aanleiding geslagen met een stuk hout

Een 71 jarige Almeloer deed afgelopen zaterdag aangifte van het feit dat hij op woensdag 2 juli omstreeks 20.40 uur op het hoofd was geslagen met een stuk hout. Dit vond plaats in de Gravenallee te Almelo, ter hoogte van de brug werd de man ingehaald door een fietser. De fietser keerde achter de man en kwam vervolgens terug. Tijdens het voorbij fietsen sloeg de fietser de man met een stuk hout. De man raakte hierdoor gewond aan zijn hoofd. De jongen fietste weg in de richting van de van Rechteren Limpurgsingel. De verdachte is ongeveer 20 jaar heeft een slank postuur en droeg zwart halflang haar. Door de klap is de man gewond geraakt aan zijn oog.

Vuurwapen in bezit

25 Jarige Oldenzaler is in bezit van illegaal "vuurwapen"

Surveillerende agenten zien op zaterdag 5 juli omstreeks 18.45 uur op de Hengelosestraat te Oldenzaal een groep jongeren staan op het fietspad langs de Hengelosestraat. Een meisje staat dicht bij die groep en is kennelijk geschrokken. Bij nadering van de groep zien de agent4n dat één van hen een wapen in zijn hand heeft waar hij mee richt op de tunnel. Bij het zien van de politieauto rennen zij weg in de richting van de tunnel. De groep wordt staande gehouden. Uit een nader onderzoek blijkt dat de 25 jarige Oldenzaler een nepvuurwapen bij zich heeft waarmee plastic balletjes weggeschoten kunnen worden. De verdachte werd aangehouden en het "vuurwapen"is in beslaggenomen. Het is verboden dergelijke wapens bij zich te hebben ook al in verband met het feit dat zij niet van echte vuurwapens zijn te onderscheiden. Tegen de eigenaar wordt p.v. opgemaakt. (BPS 03-089090)

Gewapende overval te Almelo

Medewerker wordt onder bedreiging van een mes gedwongen geld af te geven.

Vrijdagavond omstreeks 20.00 uur komt een man de shop van een tankstation aan de H.Roland Holstlaan binnen en bedreigt de 19 jarige medewerker met een mes. Onder bedreiging van dit mes wordt de medewerker gedwongen kassageld af te geven. Na de overval pakt de verdachte de fiets van de medewerker en verdwijnt in de achtergelegen woonwijk. Er is onmiddellijk een buurtonderzoek ingesteld. Ook werd de diensthond ingezet. De verdachte is echter niet aangetroffen. De verdachte betreft een jongeman gekleed in een blauw spijkerpak met zwart halflang haar en een lengte van ca 1.80. De hoogte van de buit is niet bekend. (BPS 03-088733)

Buurtonderzoek

Passantenonderzoek in Volkspark te Enschede

In verband met de dood van de zwerver in het Volkspark te Enschede in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 28 juni is er afgelopen vrijdagnacht (4 juli) een buurtonderzoek ingesteld door vijftien teamleden van het Regionaal Bijstandsteam. In de omgeving van het Volkspark zijn zogenaamde flyers uitgereikt aan passanten, waarin de medewerking wordt gevraagd aan de oplossing van dit misdrijf. Eventuele getuigen worden opgeroepen zich te melden via het speciale telefoonnummer 0800-4555555 of via het e-mailadres RBT@Twentepol.nl . In totaal werden enkele honderden flyers uitgereikt. Er zijn echter nog geen 'gouden' tips binnengekomen.


---- --