Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 6-07-2003
Persberichten district Heerlen
Heerlen

Persberichten

Brunssum; oplichters `verhuren` woning

Zaterdagavond omstreeks 18.30 uur werden op de Rembrandtstraat in Brunssum twee mannen (31 en 32) uit Schinveld en Brunssum aangehouden. Het tweetal wordt er van verdacht meerdere mensen te hebben opgelicht door het verhuren van steeds dezelfde woning. Potentiële huurders moesten tussen de 800 en 1000 Euro contant betalen voor huur en borg. Later kwamen de slachtoffers er achter dat de woning helemaal niet te huur was.
Om belangstellenden te lokken maakten de verdachten gebruik van een krantenadvertentie.
Tot nu toe hebben zich vier personen als slachtoffer van deze oplichtingzaak bij de Brunssumse politie gemeld. De twee mannen zijn in verzekering gesteld.

Voerendaal; vrouw in haar woning overvallen

Een tot nu toe onbekende man heeft vrijdagavond omstreeks 23.45 uur een overval gepleegd op de 69-jarige bewoonster van een woning aan de Tenelenweg in Voerendaal. De vrouw liep daarbij diverse verwondingen aan haar gezicht op.
Het slachtoffer was juist met haar auto thuis gekomen en wilde haar woning binnen gaan. Op dat moment werd zij door de overvaller krachtig van achteren vastgepakt en de gang van haar woning ingeduwd. Hierbij kneep hij de keel van de vrouw dicht terwijl hij daarbij diverse bedreigingen uitte. Nadat de man het slachtoffer naar de vloer had gewerkt, drukte hij een hand in haar gezicht. Daar de vrouw echter bleef schreeuwen en zich bleef verzetten, staakte de man zijn actie en sloeg op de vlucht.
De dader heeft een krachtig postuur en is tussen 1,7 en 1,8 mtr. groot. Verdere bijzonderheden ontbreken. Nadat de man was gevlucht heeft het slachtoffer aan de overzijde van de straat een persoon zien lopen. Deze persoon liep gewoon door. De politie is op zoek naar deze getuige.

Heerlen; vervolg op actie preventief fouilleren, levert veel wapentuig op

In de nacht van zaterdag op zondag werd er weer een actie "Preventief Fouilleren" gehouden. De controle die werd uitgevoerd op de Beitel en de Zandweg leverde in totaal 16 wapens op, waaronder één geladen vuurwapen. In de auto waarin het vuurwapen werd aangetroffen zaten twee Heerlenaren ( 28 en 40). Beide mannen werden aangehouden. Onder de in beslaggenomen wapens bevonden zich o.a. honkbalknuppels, messen, een boksbeugel, een wapenstok, een ploertendoder en enkele busjes traangas.
De meeste wapens werden in auto`s gevonden.
Naar aanleiding van de aanhouding van de twee Heerlenaren werden in drie woningen in Heerlen doorzoekingen verricht. Hierbij troffen agenten drie kilogram hashish; een halve kilogram marihuana; een geladen revolver; een geweer; een scherpe handgranaat en diverse soorten munitie en enkele patroonhouders aan. Bij dit vervolgonderzoek werd nog een 32-jarige inwoner uit Heerlen aangehouden. De drie aangehouden mannen zijn in verzekering gesteld en zullen worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.