Ingezonden persbericht


Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 6-07-2003
Persberichten district Maastricht
Heerlen

Persbericht
Maastricht; slagaderlijke bloeding bij steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.40 uur vond er op de Kesselkade in Maastricht een steekpartij plaats, waarbij een 27-jarige inwoner uit Meerssen ernstig gewond raakte. De man moest met een slagaderlijke bloeding aan een onderarm overgebracht worden naar het ziekenhuis. Agenten konden in de omgeving een man aanhouden, die meteen bekende dat hij had gestoken. Wat de aanleiding van de steekpartij is, is nog niet bekend.

Maastricht; controle recreatieverkeer Tijdens een controle op het vakantieverkeer dat zaterdag tussen 09.00 uur en 18.00 uur op de A2 op de parkeerplaats "Knuvelkes" bij Eijsden werd gehouden werden totaal 22 automobilisten bekeurd. Bij deze controle kreeg de politie Limburg-Zuid assistentie van: de Inspectie Verkeer en waterstaat, het Landelijke Vaartuigenteam van het Korps Landelijk Politiediensten; de Douane, Brandweer, het Caravan en Kampeercentrum Gronsveld, 3-VO, Michelin Nederland en het Parket van het Arrondissement Maastricht.
Er werden 87 recreatievoertuigen en 12 vrachtauto`s gecontroleerd.
Van één caravan werkte de veerdemper van de
oploopreminrichting niet. Daar de reparatie een week in beslag zou nemen, zag de bezitter af om zijn vakantie voort te zetten. Een andere bestuurder verruilde zijn caravan voor een andere, omdat de torsievering van eigen caravan helemaal niet werkte.
Het vervangen van enkele speciale bouten voor een koppelinrichting vertraagde de vakantiereis van weer iemand anders met drie uur.
Van een boottrailer bleken drie van de vier wielen de remmen niet te werken.
Van een aanhangwagen waarmee een groep verkenners richting Ardennen trok, bleek de band van een van de wielen door kapotte koordlagen te hebben. Het reservewiel bracht echter uitkomst.
Van de twaalf gecontroleerde vrachtauto`s werden vijf chauffeurs om uiteenlopende redenen bekeurd.