Politie Noord- en Oost Gelderland

District Noord-West Veluwe

Persberichten van 6 juli 2003

Heerde - Vijf gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Kamperweg zijn op 5 juli omstreeks 15.00 uur vijf personen gewond geraakt.
Een vrachtauto die bestuurd werd door een 49-jarige inwoner van Apeldoorn moest afremmen en stoppen voor een voor hem rijdende auto. Een 20-jarige inwoner van Wezep die in een personenauto achter de vrachtauto reed had de vrachtauto niet opgemerkt en reed er tegen aan. Hierbij kwam de personenauto gedeeltelijk onder de vrachtauto terecht. De bestuurder van de personenauto en zijn vier passagiers - inwoners van Wezep en Hattemerbroek in de leeftijd van 15, 17(2x) en 18 jaar - raakten gewond aan hun hoofd en zijn overgebracht naar het Sophiaziekehuis en het Weezenlandziekenhuis in Zwolle.

Ermelo - Diefstal geld en waardebonnen

Bij een winkel aan de Stationsstraat is op 5 juli tussen 15.00 uur en 16.30 uur geld uit een kluis weggenomen. De daders zijn in een onbewaakt ogenblik het kantoor van de winkel binnengegaan en hebben de kluis opengemaakt, waarna geld en waardebonnen werden weggenomen.

Nunspeet - Diefstal polyester boot

Een inwoner van Nunspeet heeft aangifte gedaan van diefstal van een polyester boot. De boot lag achter een schuur bij een woning aan de Feithenhofweg en werd op 5 juli tussen 15.00 uur en 20.30 uur weggenomen.

Harderwijk - Rijden onder invloed

Een 20-jarige inwoner van Harderwijk is op 6 juli omstreeks 04.00 uur op de Oranjelaan staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest en een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 445 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van vier uren en een transactie uitgereikt.

Wezep - Vrouw gewond bij eenzijdig verkeersongeval

Een 22-jarige inwoonster van Triemen is op 6 juli omstreeks 06.45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A28 Bornheim. De vrouw reed met haar personenauto over de A28 is vermoedelijk in slaap gevallen. Hierdoor raakte de auto rechts naast de rijbaan en reed de vrouw een hectometerpaal omver. Hierna schoot de personenauto dwars over de rijbaan en belandde vervolgens in de middenberm waar de auto enkele malen over de kop sloeg. De vrouw is met lichte verwondingen aan haar hand en met diverse kneuzingen overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.

Einde berichten

Voor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50


---- --