Ingezonden persbericht

Ter attentie van de Financiële Redactie

PERSBERICHT

Commissarissen van Corio N.V. blijken aandeelhouders misleid te hebben

Naar nu blijkt heeft de Raad van Commissarissen (RvC) van Corio N.V. tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 24 april 2003 de aandeelhouders misleid.

Op verzoek van twee van onze cliënten hadden wij de Rechtbank te Utrecht verzocht een aantal (ex-) commissarissen en bestuurders van Corio N.V. voor een voorlopig getuigenverhoor te laten oproepen. Onze cliënten zijn al vele jaren aandeelhouder van Corio. Zij zijn verontrust door het vertrek van de voor de onderneming succesvolle voorzitter van de directie, de heer Th. W. Wernink. Ze zijn eveneens verontrust over de onduidelijkheden met betrekking tot het vertrek van zowel de heer Wernink als de heer P. Vismans, eveneens directielid van Corio. Door middel van een getuigenverhoor wilden deze aandeelhouders duidelijkheid. Zij vermoedden dat (ex-) commissarissen op 24 april 2003 de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) willens en wetens onjuist hebben ingelicht, o.a. door te zeggen dat Wernink niet op verzoek van de RvC is vertrokken.
De raadsman van Corio N.V. heeft ons thans schriftelijk medegedeeld dat de RvC de aandeelhouders heeft verteld dat directievoorzitter Wernink zelf ontslag genomen heeft, terwijl in werkelijkheid de RvC hem verzocht heeft op te stappen. Aldus heeft de voorzitter van de RvC met opzet onwaarheid gesproken.

Schade voor aandeelhouders :

Het stoorde onze cliënten dat bij de inmiddels - volgens mededeling van de President-Commissaris op eigen verzoek - vertrokken directievoorzitter, de heer Wernink, sprake was van het uitbetalen van een afvloeiingsregeling. Hiervan zou slechts sprake zijn indien Commissarissen een directeur verzocht hadden te vertrekken, dus onvrijwillig.
Commissarissen hielden echter tijdens de AVA vol dat er wel degelijk sprake was van vrijwillig ontslag en dat er niettemin sprake was van een afvloeiingregeling. Daarom vermoedden onze cliënten dat Commissarissen wel degelijk de directievoorzitter hebben verzocht te vertrekken en hem daarom een afvloeiingsregeling hebben toegezegd.
Over de reden tot het verzoek van vertrek van Wernink heerst nog onduidelijkheid.
Vooralsnog zijn wij van mening dat het vertrek van Wernink schadelijk is voor de vennootschap, dit te meer omdat ons bevestigd is dat er aan Wernink een schadeloosstelling betaald moet worden.

Onrechtmatige daad :

Het onjuist inlichten van de AVA betekent onrechtmatig handelen door Commissarissen. Reden waarom deze aandeelhouders om dit voorlopig getuigenverhoor hebben verzocht. Dat getuigenverhoor en de procedure zijn nu niet meer noodzakelijk, immers de onrechtmatige daad is nu de facto bevestigd door Corio.

Aftreden Raad van Commissarissen :

De RvC heeft thans toegegeven dat zij zelfs met externe help niet in staat is geweest de problemen in de directie op te lossen. Erger nog zij is zelfs niet in staat gebleken ook maar één van de beide commerciële directeuren voor de vennootschap te behouden.
Nu zij bovendien de facto heeft toegegeven dat zij op 24 april 2003 de aandeelhouders willens en wetens onjuist heeft ingelicht, dient de voltallige raad plus de gedelegeerd commissaris (de heer J. De Kreij) onmiddellijk af te treden.
Wij vertrouwen er op dat de RvC ook zelf tot deze conclusie zal komen en op zeer korte termijn een buitengewone Vergadering van Aandeelhouders zal bijeenroepen. Tijdens deze vergadering dient de RvC alsnog verantwoording af te leggen over haar beleid in deze onverkwikkelijke kwestie en tevens uit te leggen waarom Wernink moest vertrekken. Ook dient zij uit te leggen waarom zij willens en wetens, ondanks de indringende vragen inzake, de AVA heeft misleid.

Benoeming nieuwe Raad van Commissarissen :

Omdat de RvC door haar handelen haar geloofwaardigheid verloren heeft vertrouwen wij er dan ook op dat zij tijdens de te houden Vergadering van Aandeelhouders geen gebruik zal maken van haar recht tot bindende voordracht van haar opvolgers.

Profima Trust S.A. Genève, 8 juli 2003

Profima Trust

Profima Trust S.A. is gevestigd te Genève, Zwitserland.

Profima Trust geeft administratieve, financiële en juridische adviezen aan (investerings) maatschappijen. Zij treedt desgewenst op als woordvoerder en belangenbehartiger van deze (investerings) maatschappijen.

Woordvoerder van Profima Trust in Nederland, met name inzake het Corio initiatief, is:

Mr. Ch.P. Bannier
Advocatenkantoor NautaDutilh

Weena 750

NL - 3014 DA Rotterdam

Tel: +31-10-2240243 GSM: +31-6-53300900 Fax: +31-10-2240006

Bijgesloten : Persbericht van 24 april 2003


---- --

T.a.v. de Financiële Redactie

Persbericht

Verontruste aandeelhouders Corio stellen indringende vragen

Corio N.V. ( voorheen VIB) is een beursgenoteerd onroerend goedfonds met een vastgoedbezit van circa 3,6 miljard Euro (ultimo 2002). Het ontslag van haar directievoorzitter, de heer Th.W. Wernink, werd onlangs aangekondigd. Kort daarna vertrok ook de tweede man van de directie, de heer P.A.R.J. Vismans. In hun opvolging is nog niet voorzien. Deze ontwikkeling verontrust onze cliënten, reeds jarenlang houders van aandelen Corio, ten zeerste.

Cliënten zijn van mening dat het hoge rendement gedurende de afgelopen jaren in overwegende mate is toe te schrijven aan het succesvolle beleid van de heer Th.W. Wernink en sluiten niet uit dat de performance van het fonds succesvol is geweest niet dankzij, maar eerder ondanks de Raad van Commissarissen.

Op de Algemene Aandeelhoudersvergadering die thans plaatsvindt in Amsterdam beogen wij een aantal indringende vragen te stellen aan de Directie en de Raad van Commissarissen. De heer mr Ch. P. Bannier van het kantoor NautaDutilh zal namens onze vennootschap en onze cliënten ondermeer de volgende onderwerpen aan de orde stellen :

De heer Th.W. Wernink is voor Corio zeer succesvol geweest. Heeft de heer Th.W. Wernink op eigen initiatief ontslag genomen of werd hij gevraagd ontslag te nemen ? Waarom vertrekt hij ?

Heeft de heer P.A.R.J. Vismans op eigen initiatief ontslag genomen of werd hij gevraagd ontslag te nemen ? Waarom is hij vertrokken ?

De Raad van Commissarissen is in gebreke gebleven bij de uitvoering van één van haar kerntaken, te weten het tijdig doen van een voordracht tot opvolging van de vertrekkende directie.
In feite laat de Raad van Commissarissen de vennootschap onnodig lang stuurloos. De vraag rijst bijna of dit geplaatst dient te worden in het kader van een nog niet bekend overnamescenario.

Pensioenfonds ABP heeft een aandelenpakket van 35% in Corio. Ze heeft daarmee de sleutel tot Corio in handen en kan bij een overname door een derde een control premium bedingen of bij de inlijving een overwaarde realiseren. Die overwaarde zal bestaan uit het verschil tussen de boekwaarde en de hogere marktwaarde van de portefeuille. De lock up periode daarvoor loopt ten einde op 20 december 2003.
Is bekend wat de plannen van ABP met dit pakket zijn ?
Verwacht U dat ABP plannen heeft om dit pakket te verkopen om daarmee een overname premie op te strijken ?
Verwacht U dat ABP mogelijk plannen heeft een bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen ?

Is er al overleg gevoerd over een mogelijke overname door ABP of een derde partij, of een fusie met een ander vastgoedfonds zoals Rodamco?

Profima Trust S.A.

Genève, 24 April 2003

Profima Trust

Profima Trust S.A. is gevestigd te Genève, Zwitserland.

Profima Trust geeft administratieve, financiële en juridische adviezen aan (investerings)maatschappijen. Zij treedt desgewenst op als woordvoerder en belangenbehartiger van deze (investerings)maatschappijen.

Woordvoerder van Profima Trust in Nederland , met name inzake het Corio
initiatief, is :

Mr. Ch .P. Bannier

Advocatenkantoor NautaDutilh

Weena 750

NL - 3014 DA Rotterdam

Tel : +31-10-2240243

GSM : +31-6-53300900

Fax : +31-10-2240006


---- --