Gemeente Rotterdam

Alle milieutaken gemeente ondergebracht bij DCMR Milieudienst Rijnmond

Het college van B en W heeft besloten de gemeentelijke milieutaken die nu worden uitgevoerd door Gemeentewerken Milieubeleid Rotterdam (GW-MR) per 1 januari 2004 onder te brengen bij de DCMR Milieudienst Rijnmond. Het gaat met name om advies-, beleids- en bodemsaneringstaken van GW-MR. Wel moet er een aparte unit bij Gemeentewerken blijven om de aansturing en het toezicht op de DCMR te borgen.

Eén loket
Vergunningverlening en handhaving in het kader van de Wet milieubeheer zijn taken die al vele jaren door de gemeenschappelijke regeling DCMR worden verricht. Het concentreren van alle milieutaken bij een organisatie is naar mening van het College een belangrijke voorwaarde om ook in de toekomst voor een pro-actief en beter milieubeleid te zorgen met één duidelijk loket voor bedrijven en burgers.

Randvoorwaarden
Als belangrijke randvoorwaarde voor de overgang van de milieutaken naar de DCMR heeft het College aangegeven dat dit minimaal budgettair neutraal moet gebeuren. Ook is het College van mening dat de stemverhouding binnen de Gemeenschappelijke regeling DCMR moet worden aangepast naar rato van de taken. Om de overgang van taken en de organisatie daarvan verder uit te werken zal het College een projectleider benoemen. De afdeling GW-MR telt circa 65 medewerkers.