Gemeente Dongen


Op 9 juli vindt er een jeugdgemeenteraadsvergadering plaats 8/7/2003 13:30
Eerste vergadering nieuwe jeugdgemeenteraad
Vorig jaar was er sinds lange tijd weer een jeugdgemeenteraad actief in Dongen. Dit jaar wordt deze lijn voortgezet. De raad van 2003 kwam op 25 juni in De Poort bij elkaar om voorwerk te verrichten voor de eerste officiële vergadering. Op 9 juli is het zover dan vind de eerste vergadering van de jeugdgemeenteraad 2003 plaats. Ook dit jaar leidt wethouder Piet Panis de vergaderingen.
Aangezien tien van de zestien leden van de raad van vorig jaar naar het middelbaar onderwijs gingen, namen tien nieuwe leden hun intrek in de raad. Deze nieuwe leden zitten in groep 7 van de Dongense basisscholen en nemen twee jaar lang zitting in de raad. Ook is de groepsindeling van de partijen anders. Vorig jaar was de groepsindeling naar vier hoofdonderwerpen. Dit jaar opereren de leden op wijkniveau. Er zijn acht partijen. Deze zijn genoemd naar de acht wijk- en dropsraden van Dongen, dus: West 2, s Gravenmoer, Oud Dongen, Biezen, Hoge Akker, Klein-Dongen-Vaart, Centrum en West 1. De meeste jeugdraadsleden behartigen dus de belangen van de wijk waar zij zelf wonen.

Projectgroep
Daarnaast is er dit jaar de projectgroep De Vennen in het leven geroepen. Zij gaan uitzoeken of bij dit zwembad voor de jeugd in Dongen bepaalde zaken haalbaar zijn.

Wethouder Panis: De leden van de jeugdgemeenteraad zijn ook dit jaar weer zeer enthousiast aan de slag gegaan. Aangezien het belangrijk is dat wij als gemeentebestuur ook de stem van de jeugd horen, vervult de jeugdgemeenteraad in Dongen een belangrijke rol.

Noot voor pers
U bent van harte uitgenodigd om bij de jeugdgemeenteraadsvergadering aanwezig te zijn. Deze is op woensdag 9 juli 2003 en begint om 15.00 uur. De vergadering vindt plaats in de raadzaal in het gemeentehuis, Hoge Ham 62.