Gemeente Hulst


Persbericht - 08.07.2003

Informatieavond Het Scharnier

De gemeente Hulst is voornemens om de kruising Stationsweg, Absdaalseweg, Steensedijk en Havenfort te reconstrueren / her in te richten.

Deze werkzaamheden omvatten onder meer:

Riolering
De in straat aanwezige riolering wordt in zijn geheel vervangen door buizen met een grotere diameter en wordt gedeeltelijk lager aangelegd.

De bestaande regenwaterriolering over particulier terrein wordt verlegd en aangesloten op de bestaande riolering in het Havenfort. Het regenwater komt uiteindelijk terecht in de Oude Vaart te Hulst.

Wegen
De Absdaalseweg wordt afgebogen richting Havenfort. De weg wordt ingericht als ontsluitingsweg voor de stad en wordt uitgevoerd in asfalt.
Tussen deze weg en de Stationsweg wordt een nieuwe verbindingsweg aangelegd, welke qua breedte vergelijkbaar is met de Absdaalseweg. De uitvoering is echter in klinkers.
De Steensedijk zal aangesloten worden op deze verbindingsweg. De ruimte tussen de drie voornoemde wegen zal worden ingevuld als parkeerterrein.

Ten behoeve van de recent gebouwde appartementencomplex is aan de noordzijde van de verbindingsweg voorzien in een aantal parkeerplaatsen.

Nutsvoorzieningen
De bestaande openbare verlichting zal voor zover noodzakelijk worden aangepast aan de eisen van deze tijd.

De voorlopige planning is dat de werkzaamheden medio oktober 2003 zullen starten.

Ter inzage
Inmiddels is de voorbereiding van de werkzaamheden dusdanig gevorderd dat de plannen ter inzage kunnen worden gelegd. Vanaf 10 juli tot en met 7 augustus 2003 ligt het conceptplan van deze reconstructie ter inzage op het stadskantoor, gelegen aan de Grote Markt te Hulst, en wel bij het team Civiele Techniek.

Gedurende de periode van 10 juli tot en met 7 augustus 2003 kan men schriftelijke zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 49 4560 AA Hulst. Ook kan de zienswijze mondeling kenbaar worden gemaakt. Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt bij het team Civiele Techniek, op tel. 0114-389231.

Informatieavond
Op woensdag 16 juli 2003 vindt in het stadskantoor te Hulst een informatieavond plaats.
Vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur is iedereen welkom om de plannen te komen bekijken.
Men kan deze avond op een door willekeurig tijdstip binnenlopen op het stadskantoor.
Er zal voldoende tijd zijn om eenieder persoonlijk te informeren en eventueel in te gaan op vragen of suggesties.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de heer ing. J.G. Raanhuis van het team Civiele Techniek, op tel. 0114-389231.
---

Gemeente Hulst Team Voorlichting
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389146
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl