Politie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek



Persberichten van 8 juli 2003



Doetinchem - Inbraak in camper



Op een bedrijfsterrein aan het Grutbroek is tussen 5 juli 17.00 uur en 7 juli 08.30 uur ingebroken in een camper. Door over een hek te klimmen kwamen de daders op het terrein. Vervolgens hebben de daders een portierraam vernield. In de camper werd alles doorzocht. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen.



Doetinchem - Poging inbraak in winkelpand



Op 7 juni heeft een tot nu toe onbekend persoon geprobeerd om in te breken in een winkelpand aan de Slotlaan. Getuigen zagen dat een jongen omstreeks 23.30 uur met een steen een ruit van een toegangsdeur van de winkel vernielde. Het signalement van de dader luidt: ongeveer 15 jaar, donker haar, zwarte jas, blauwe broek, geel/zwart petje.



Doetinchem - Diefstal bestelauto en sigaretten


Bij een bedrijf aan de Havenstraat is op 8 juli tussen 00.55 uur en 01.15 uur een bestelauto met daarin sigaretten en shag weggenomen. De daders hebben in eerste instantie een auto gestolen bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg. De daders zijn vervolgens met deze auto naar het bedrijf aan de Havenstraat gereden en hebben de auto daar achter gelaten. Bij het pand aan de Havenstraat werd hierna de bestelauto, een witte Mitsubishi met het kenteken VK-49-ZD weggenomen. Ook forceerden de daders een deur van het pand, waarna uit een kast sigaretten en shag werden weggenomen. Deze buit werd eveneens vervoerd in de Mitsubishi. De waarde van de weggenomen auto en rookartikelen is niet bekend.



Winterswijk - Vernieling auto's



Vier inwoners van Winterswijk hebben aangifte gedaan van vernieling van hun auto. Tussen 5 juli 20.00 uur en 7 juli 16.45 uur werden op de Markt en op de Olmenstraat drie personenauto's met een scherp voorwerp bekrast. Van een personenauto die geparkeerd stond aan de Beuzenes werd een spiegel vernield.



Ulft - Jongen geslagen



Een jongen uit Ulft heeft aangifte gedaan van mishandeling. De jongen fietste op 4 juli omstreeks 22.15 uur over de Biezenakker. Toen hij langs een groepje jongens wilde fietsten, werd hij door één van hen bij het stuur van zijn fiets gepakt en zonder enige aanleiding in zijn gezicht geslagen. Hierdoor brak bij de jongen een deel van een tand af. De politie heeft de zaak in onderzoek.



Zelhem - Brand in vrachtauto



Bij een bedrijf aan de Ambachtweg is in de nacht van zaterdag 5 juli op zondag 6 juli omstreeks 01.00 uur brand gesticht in een aanhanger van een vrachtauto. De aanhanger brandde hierbij geheel uit. Een getuige heeft ten tijde van de brand gesproken met een tot nu toe onbekende man op een fiets. Deze man is vervolgens weggefietst. De politie is op zoek naar deze man en naar getuigen van de brand. Deze kunnen contact opnemen met de politie in Zelhem, telefoon 0900 - 8844.



Winterswijk - Woningbrand



In een woning aan de Amstelstraat is op 7 juli omstreeks 11.00 uur brand uitgebroken. De brand is ontstaan doordat in de keuken "de vlam in de pan" sloeg. De keuken van de woning liep veel rook- en waterschade op. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.



Westendorp - Autobrand



De auto van een inwoonster van Aalten is op 7 juli omstreeks 16.45 uur door brand totaal vernield. De vrouw reed over de A18 toen zij nabij de zekeringkast in het dashboardkastje vuur zag. De vrouw zette de auto op de vluchtstrook en probeerde de brand te blussen. Zij werd hierbij geholpen door een passerende automobilist uit Winterswijk. De brandweer wist uiteindelijk het vuur te blussen, waarna de auto werd afgesleept.



Aalten - Verkeersongeval met letsel



Een 69-jarige inwoonster van Aalten is op 8 juli omstreeks 09.15 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Dijkstraat en de Admiraal de Ruyterstraat gewond geraakt.
De vrouw fietste over de Admiraal de Ruyterstraat en kreeg op genoemde kruising geen voorrang van een personenauto die werd bestuurd door een 29-jarige inwoonster van Aalten. De 69-jarige vrouw is met een gebroken scheenbeen overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.



Ruurlo - Diefstal auto



Vanaf een bedrijfsterrein aan de Venterkamp is tussen 5 juli 17.00 uur en 8 juli 10.30 uur een personenauto gestolen. Het is niet bekend hoe de auto, een gele Volkswagen Golf met het kenteken XZ-VG-61 werd weggenomen.



Eibergen - Auto-inbraak



Een inwoner van Eibergen heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn personenauto. De auto stond geparkeerd in een parkeergarage aan het Wenneker. De daders hebben op 6 juli tussen 21.30 uur en 23.45 uur een portierruit vernield. Er werden geen goederen weggenomen.



Lichtenvoorde - Auto-inbraken



Tussen 7 juli 16.00 uur en 8 juli 07.30 uur is ingebroken in een personenauto die stond geparkeerd aan de Schatbergstraat. De daders vernielden een ruit en namen een radiocdspeler, een paspoort en een rijbewijs weg.
Van een andere auto die geparkeerd stond aan de Schatbergstraat werd tussen 7 juli 22.30 uur en 8 juli 07.55 uur het portier op onbekende wijze geopend. Hier namen de daders een radiocdspeler weg.
Van een auto die geparkeerd stond bij een woning aan de Jacob Catsstraat werd tussen 6 juli 18.00 uur en 7 juli 06.45 uur het rubber van een ruitje stukgesneden, waarna de ruit uit de auto werd gehaald. De daders namen vervolgens een mobiele telefoon weg. Ook uit een auto die geparkeerd stond aan de Scholeksterstraat werd een mobiele telefoon weggenomen. In dit geval vernielden de daders tussen 7 juli 19.00 uur en 8 juli een ruit van een portier.
Op 8 juli heeft een inwoonster van Lichtenvoorde omstreeks 02.30 uur een man overlopen die in haar auto aan het inbreken was. Op het moment dat de vrouw in haar auto wilde stappen sprong de man aan de rechterkant uit de auto. Het betreft een man van ongeveer 1.75 m. met donker haar.



Einde berichten



Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --