Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 8-07-2003
Persberichten van dinsdagmiddag 08 juli 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting

Zakkenroller actief
KLAZIENAVEEN Een 55-jarige vrouw uit Nieuw Dordrecht deed maandagmiddag rond vijf uur aangifte van diefstal van haar portemonnee (met daarin onder mee 45 euro aan geld en diverse passen). De diefstal vond plaats in een supermarkt aan het Van Echtenskanaal. Haar portemonnee zat in de zijvak van haar tas, die in het winkelwagentje stond. Vermoedelijk zat de ritssluiting niet helemaal dicht.

Man door het lint
KOEKANGE Een 51-jarige man uit Bentstreek Friedeburg (Duitsland) heeft maandagmiddag een vrachtauto van zijn werkgever bewerkt met een wielsleutel. Een arbeidsconflict lag hieraan ten grondslag. De werkgever, een 53-jarige man uit Koekange, deed aangifte. Het schadebedrag bedraagt ruim 7000,- euro

Autos bekrast
COEVORDEN Dinsdagmorgen deden twee buurtgenoten aangifte bij de politie van vernieling van hun personenautos die geparkeerd stonden aan de Van Randwijcklaan. Het rechter achterportier van de personenauto van een 31-jarige man was bekrast. Bovendien deed een 27-jarige man melding van bekrassing van zijn rechter achterportier met een scherp voorwerp. In dit specifieke geval bedraagt de schade ongeveer 700 euro.

Lantaarnpaal met de grond gelijk
COEVORDEN Een 56-jarige man uit Aalden deed dinsdagmorgen rond kwart voor tien namens de Gemeente Coevorden aangifte van vernieling van een lantaarnpaal. De lantaarnpaal stond aan de Julianalaan en is vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag omstreeks 1.00 uur omver getrokken. De schade bedraagt 500 euro aangezien de paal vervangen moet worden.

Hulpverlener krijgt vuistslag van bewusteloze vrouw COEVORDEN - Een 33-jarige inwoner van Coevorden deed dinsdagmorgen omstreeks half twaalf aangifte van mishandeling. De man, een verpleegkundige van de ambulance, moest maandagmiddag rond 15.30 uur hulp verlenen aan een bewusteloze vrouw in een woning aan de Rembrandtlaan. Zonder enige aanleiding kreeg de hulpverlener bij het omhoog helpen van de vrouw, een 31-jarige inwoonster van Coevorden, een vuistslag in zijn gezicht. De man van de verdachte heeft de om haar heen schoppende vrouw op de brancard gelegd. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd wegens overmatig gebruik van medicijnen.

Toevoeging persbericht vermiste vrouw van dinsdagmorgen ZUIDLAREN De vrouw die sinds zondag 29 juni jl. wordt vermist vanuit de locatie Zuidlaren van de GGZ Groningen, betreft een 66-jarige mevrouw genaamd Jantie Brinkman. Een foto van de vermiste vrouw staat op de startpagina van
www.politie-drenthe.nl onder vermelding van extra persbericht.