Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (8/7)

Oosterhout, dinsdag 8 juli 2003

Dronken automobilist
WERKENDAM: In de nacht van 7 juli op 8 juli controleerde de politie op de Rijksweg A27 omstreeks 2.30 uur een 46-jarige Amsterdammer. De man bleek te veel gedronken te hebben. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse, wat een uitslag van 600 ug/l opleverde. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding tussen fietsers
RIJSWIJK: Op de Koekoek ontstond een botsing tussen 2 fietsers omdat een van hen, een 40-jarige vrouw uit Rijswijk vermoedelijk geen vrije doorgang verleende aan de andere. Deze laatste, een 50 jarige inwoonster uit Rijswijk, kwam hierbij ten val en brak haar been. Zij is over gebracht naar het ziekenhuis te Gorinchem. Het ongeval gebeurde maandagochtend 7 juli omstreeks 10.35 uur.

Aanrijding met letsel
GILZE: Op maandag 7 juli omstreeks 19.30 uur vond op de Langenbergeseweg in Gilze een aanrijding plaats tussen een motor en een fietser. De fietser, een 72 jarige inwoner van Gilze, stak komende vanuit de Nerhoven, de kruising met de Langenbergseweg over. Op dat moment naderde de bestuurder van een motor, een 41 jarige inwoner uit Hilvarenbeek. De motorrijder kwam vanuit de richting van de A58. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser is met een hoofdwond overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda. De motorrijder klaagde over pijn in zijn pols. Volgens twee getuigen reed de bestuurder van de motor ter plaatse niet harder dan 50 kilometer per uur.

Achtervolging en aanhouding na rijden in gestolen personenauto DONGEN: Op maandagavond 7 juli hield de politie een 29-jarige man uit Oosterhout aan op het Oranjeplein. Kort daarvoor (omstreeks 23.40 uur) zagen politieagenten op de Middellaan een personenauto rijden, die als gestolen gesignaleerd stond. De auto werd bestuurd door de Oosterhouter, een bekende van de politie. Na een achtervolging door Dongen verloor men de auto uit het oog. Korte tijd later werd de auto leeg aangetroffen op de Emmastraat te Dongen. De auto werd in beslag genomen en getakeld. Even later zag de politie zag de bewuste man. Hij stond met een fiets aan zijn hand op de kruising Kardinaal Van Rossumstraat - Oranjeplein. Hier kon hij worden aangehouden. Na onderzoek bleek dat hij de fiets na de achtervolging had gestolen uit een schuur aan de Prinses Irenestraat. Tevens had hij uit de schuur een partij levensmiddelen die in een diepvriezer lag gestolen. Deze levensmiddelen had hij bij zich op de fiets. De aangehouden verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Autogordelcontrole
RIJEN: De politie hield op 7 juli in de Hoofdstraat een autogordel controle. Er werden 57 voertuigen gecontroleerd. Zes bestuurders kregen een bekeuring. Het niet gebruiken van de wettelijk verplichte autogordel kost de overtreder 40,-

Snelheidscontroles
GEMEENTE DRIMMELEN: Op maandag 7 juli hield de politie snelheidscontroles gehouden. Op de Drimmelenseweg te Made werden in totaal 30 voertuigen gecontroleerd met behulp van de Laser-Gun. Daar werden 3 bekeuringen uitgeschreven. De hoogste snelheid bedroeg hier 88 km/uur. 0ok de radarauto is ingezet om te controleren op snelheid. De radarauto stond o.a op de Krultang in Made, de Kerkdijk in Helkant en op de Nieuwlandsedijk in Lage Zwaluwe. In totaal werden 1081 voertuigen gecontroleerd en werden 93 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/u.

37 kilometer te snel
RAAMSDONKSVEER: Op de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer controleerde de politie de snelheid van 35 passerende voertuigen. De meting werd gedaan met behulp van de Laser-Gun. Een automobilist reed 117 km/uur reed en ging op de bon. Ter plaatse geldt namelijk een maximum snelheid van 80 km/u. Dit gebeurde op maandag 7 juli omstreeks 16.00 uur.

Snelheidscontroles in Lage Zwaluwe en Made
GEMEENTE DRIMMELEN: Op dinsdagmorgen 8 juli werden diverse snelheidscontroles gehouden in de gemeente Drimmelen. Op de Nieuwlandsedijk in Lage Zwaluwe werden tussen 07.00 uur en 08.30 uur 81 voertuigen gecontroleerd en werden 35 overtredingen vastgesteld. Op de Oude Weg in Lage Zwaluwe werden tussen 08.35 en 09.20 uur 117 voertuigen gecontroleerd en werden 12 overtredingen vastgesteld. Hoogste snelheid 70 km per uur. Op de Crullaan in Made werden tussen 11.10 uur en 12.10 uur 326 voertuigen gecontroleerd en werden 7 overtredingen vastgesteld.Hoogste snelheid 75 km per uur.

Brand in woning
WAALWIJK In de nacht van maandag 7 juli op dinsdag 8 juli schrok een inwoner van Waalwijk wakker van een paar luide knallen. Toen hij poolshoogte ging nemen zag hij dat de bovenverdieping van de leegstaande woning naast hem vol rook stond. Het vuur werd door gealarmeerde brandweer geblust. De woning liep behoorlijke rook en brandschade op. De brand is vermoedelijk bestond door is er sprake geweest van kortsluiting. De bewuste woning is gesitueerd aan de Hofstad.

Bekeuringen bij roodlicht controle
WAALWIJK: De politie hield op maandag 7 juli een roodlicht controle. De controle vond plaats bij de kruising Midden Brabantweg / Taxandriaweg / aansluiting A 59. In anderhalf uur tijd verbaliseerde de politie 21 automobilisten. Het niet stoppen voor rood licht kost elke betrapte overtreder een boete van 86,- .

Gewond bij ongeval
SPRANG CAPELLE: Op dinsdagochtend 8 juli 2003 is op de parkeerplaats Labbegat langs de A59 een 16-jarige jongen aangereden. De jongen was te voet van het talud van het viaduct afgekomen. Door de steile helling kon hij niet meer stoppen en kwam op de rijbaan terecht. Hij werd aangereden door een juist passerende personenauto. Hij werd met een beenbreuk en diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis. De jongeman is afkomstig uit Polen. Het is nog onduidelijk waarom de jongen daar liep.

Schermutseling na aanrijding
WAALWIJK: Op dinsdagochtend 8 juli rond 08.15 uur ontstond op de Weteringweg een kop-staart-aanrijding. De automobilist die achterop zijn voorganger was gereden, stapte kwaad uit zijn auto en belaagde zijn voorganger. Er werd wat geduwd en getrokken. Op een gegeven moment pakte de veroorzaker zijn voorganger op en gooide hem in een zwaaibeweging bovenop zijn auto. Daarna stapte hij in zijn auto en ging er vandoor. De gedupeerde raakte niet noemenswaardig gewond. Zijn auto had schade door de aanrijding maar ook deuken en krassen in het dak opgelopen. De politie beschikt over een goed signalement van de veroorzaker en is een onderzoek gestart.

Autogordelcontroles
OOSTERHOUT: Op maandag 7 juli hield de politie twee controles op het dragen van de autogordel. De controles werden gehouden van 13.00 uur tot 14.00 uur op de van Liedekerkestraat te Oosterhout en van 15.15 uur tot 17.00 uur op de Rijksweg te Dorst. In totaal werden 100 personen gecontroleerd en werden 20 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de verplichte autogordel (boetebedrag 40,-).

Aanhouding verdachte van diefstal naaimachine
OOSTERHOUT: De politie hield op dinsdagmorgen 8 juli om 6.05 uur in zijn woning in Zevenbergschen Hoek een 50-jarige man aan. De man wordt verdacht van diefstal van een naaimachine uit een woning aan de Jupiter in Oosterhout op 21 april 2003. De man zit vast en heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

Bron: Jeroen Steenmeijer