Petroplus International N.V.

Petroplus wijzigt financiële kalender 2003

Mutaties Raad van Commissarissen

Petroplus International NV ("Petroplus") maakt de volgende wijzigingen bekend van haar financiële kalender 2003 met betrekking tot de geplande publicatiedata voor de halfjaarcijfers en de derde kwartaalcijfers:

* Halfjaarcijfers: vrijdagmorgen 22 augustus 2003
* Derdekwartaalcijfers: dinsdagmorgen 25 november 2003

Het nieuwe schema is een gevolg van een aanpassing aan de interne rapportagecyclus.

Voor de goede orde bevestigt Petroplus dat de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van 27 mei 2003 in Rotterdam de volgende wijzigingen in de Raad van Commissarissen heeft goedgekeurd.


- Per 27 mei 2003 is de heer J.H. Geertsema als commissaris afgetreden vanwege het bereiken van de statutaire leeftijdsgrens. Petroplus is de heer Geertsema zeer erkentelijk voor de grote inzet en inbreng tijdens de vergaderingen, alsmede de wijze waarop hij leiding heeft gegeven aan de AVA gedurende de afgelopen negen jaar.


- De heer R.Ph. Hoegen zou vanwege het feit dat hij reeds twee keer was herbenoemd tijdens de AVA zijn afgetreden als lid van de Raad van Commissarissen. Op voordracht van de Raad van Bestuur en goedgekeurd door de Raad van Commissarissen, is de heer Hoegen door de AVA herbenoemd voor een vierde, tevens laatste termijn. Na deze termijn zal de heer Hoegen aftreden als Commissaris vanwege het bereiken van de statutaire leeftijdsgrens.


- De AVA heeft de heer J.H.M. Lindenbergh (59) benoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van drie jaar. De heer Lindenbergh is lid van de Raad van Bestuur van de ING Groep sinds 1995 en was voorzitter van het Executive Committee ING Europe (2000 - 2002). De heer Lindenbergh is lid van de Raad van Commissarissen van verschillende ondernemingen waaronder CenE Bankiers, NMB-Heller Holding, ING Direct, ING Lease Holding and WUH.

Door deze veranderingen bestaat de Raad van Commissarissen van Petroplus thans uit de volgende vier leden:
De heer J.H.M. Lindenbergh
De heer R.Ph. Hoegen
De heer D. Verbeek
De heer K. Vuursteen (voorzitter)

Voor de redactie

Profiel Petroplus International NV

Petroplus International NV ("Petroplus") heeft zich gedurende haar tienjarig bestaan ontwikkeld tot een toonaangevende speler op de Europese 'midstream' oliemarkt. Het midstreamsegment omvat raffinage, marketing en logistiek (voornamelijk tankopslag).

Petroplus is eigenaar van raffinaderijen in Antwerpen (België), Cressier (Zwitserland) en Teesside (Verenigd Koninkrijk) met een totale capaciteit van 270.000 vaten per dag. Petroplus heeft een verkoopvolume van meer dan 20 miljoen ton olieproducten per jaar en een opslagcapaciteit van 5 miljoen m³ door heel West-Europa. Sinds 2001 is Petroplus actief in de verkoop van brandstoffen aan automobilisten via onbemande tankstations volgens de Tango-formule. Tango is actief op de Nederlandse en Belgische markt en overweegt verdere expansie binnen Europa.

Petroplus, met het hoofdkantoor in Rotterdam en regionale hoofdkantoren in Hamburg en Zug, heeft vestigingen in meer dan 20 landen en heeft circa 1000 mensen in dienst. Petroplus International NV is beursgenoteerd in het NextPrime segment van Euronext, Amsterdam.

Reuters: PPV.AS
Bloomberg: PETR NA

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Petroplus International NV:
Marcel van Poecke, Willem Willemstein
Raad van Bestuur

Martijn Schuttevâer, Investor Relations Manager
tel: +31 10 242 5900

www.petroplusinternational.com

Petroplus International N.V.
P.O. Box 85002
3009 MA Rotterdam
The Netherlands
Phone: +31 (0)10 242 5900
Fax: +31 (0)10 242 6052
E-mail: IR@petroplus.nl
Website: http://www.petroplusinternational.com