FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Succesvolle introductie uniforme aanvoerbrief op Rijnsburg, Venlo en Eelde (08-07-03)

Elektronische aanvoerbrief nu ook op ZON

De uniforme aanvoerbrief is op de vestigingen Rijnsburg, ZON en Eelde succesvol ingevoerd. Binnen enkele dagen na de invoerdatum van 30 juni jl., gebruikte meer dan 97 procent van de aanvoerders van de genoemde vestigingen de nieuwe aanvoerbrief. De invoering van de uniforme aanvoerbrief is -ondanks dat het een zeer complexe technische en logistieke operatie was- een succes geworden.

Op vestiging ZON is de gelegenheid aangegrepen om eveneens de Elektronische Aanvoerbrief (EAB) te introduceren. De uniforme aanvoerbrief en de elektronische variant daarvan, het EAB-bericht, zijn namelijk nauw met elkaar verbonden. De aanvoerbrief is rechtstreeks afgeleid van het logistieke proces op een vestiging. Daarom zijn de verschillen in de logistieke processen en de daaruit voortvloeiende automatisering op de vestigingen Rijnsburg, ZON en Eelde onder de loep genomen en -waar nodig- aangepast. Onder meer op automatiseringsgebied is er op de vestigingen ZON en Eelde veel veranderd. Aanvoerders hebben ten behoeve van de introductie van de nieuwe aanvoerbrief hun EAB-software laten aanpassen. Op de FloraHolland-vestigingen Naaldwijk en Bleiswijk staat de invoering van de uniforme aanvoerbrief gepland op 1 januari 2005.

Met de introductie van de uniforme aanvoerbrief is ook het concern-aanvoerdersnummer ingevoerd op de vestigingen Rijnsburg, ZON en Eelde. Alle aanvoerders van FloraHolland hebben nu een concern-aanvoerdersnummer dat op alle vestigingen wordt gebruikt.

EAB-bericht
Door de introductie van EAB op vestiging ZON, is het voor alle aanvoerders van FloraHolland mogelijk geworden om elektronisch hun aanvoergegevens aan te leveren. Tachtig procent van de aanvoerinformatie binnen FloraHolland wordt momenteel elektronisch aangeleverd door zestig procent van de aanvoerders

Het EAB-bericht dat aanvoerders via hun PC naar de veiling verzenden, vormt de basis van de informatievoorziening binnen het veilproces en het Bemiddelingsbureau van FloraHolland. Afgelopen jaren heeft EAB zich ontwikkeld tot een onmisbaar instrument binnen de bedrijfsvoering van FloraHolland.