Gemeente Helden

Kleinschalig wonen in Panningen ludiek van start: een gewoon huis voor gewone mensen
Cliënten van De Wendel hebben op 14 mei 2003 een ludieke actie gehouden bij de woningen Haciënda waarin zij eind 2003 zelfstandig onder begeleiding gaan wonen. De twee woningen zijn in aanbouw en liggen in de straat Achter de Kazerne te Panningen.

De twee woningen zijn de eerste van een serie nieuwe woningen in de regio Helden waarin cliënten van De Wendel gaan samenwonen. Een intensieve samenwerking tussen De Wendel, Wonen Helden en de gemeente Helden heeft er voor gezorgd dat in de loop van 2003-2005 een aantal zorgwoningen op verschillende locaties in Panningen wordt opgeleverd.

De samenwerking tussen de drie partijen vindt plaats in het kader van het project Leven in het Dorp (Wonen-Welzijn-Zorg regio Helden).

Ludieke actie bij woningen De Wendel

Vier toekomstige bewoners en de heer G. Kersten (De Wendel), de heer H. Krabbe (Wonen Helden) en wethouder Janssen (gemeente Helden) stroopten de mouwen op om de laatste hobbel te nemen. Gezamenlijk schepten ze een berg zand voor de deur weg. Daarna stormde één van de cliënten door het karton dat in de deuropening van de woning was gehangen. Hiermee was de laatste barrière geslecht en kon de woning worden bezichtigd.

Tijdens de informele bijeenkomst in Café Dotje zijn de nodige consumpties en stukken vlaai van Bakkerij Op de Beek (De Wendel) verorberd.

Wethouder Janssen overhandigde namens Leven in het Dorp een schilderij aan de heer Krabbe. Dit om de uitstekende samenwerking met Wonen Helden te onderstrepen. Het schilderij dat een mooie plek bij Wonen Helden krijgt, is gemaakt door Jackie Rijks.

Overhandiging van het schilderij aan de heer Krabbe

8-7-2003 16:14