Ingezonden persbericht

Koninklijk Horeca Nederland

GASTVRIJ ZUID-LIMBURG BELOONT SERVICE

MAASTRICHT, 2 juli 2003 - "We zijn trots op onze vriendelijke service en de gastvrijheid in Zuid Limburg," zegt Robert Teulings, regiovoorzitter van Koninklijk Horeca Nederland. "Daarom mogen vanaf 9 juli onze hotelgasten de Limburgse dienstverleners met leuke cadeaus verrassen via een gastvrijheidvoucher." Op woensdag 9 juli wordt de eerste gastvrijheidvoucher uitgereikt aan de beschermheer van deze campagne, gedeputeerde Martin Eurlings. De overhandiging vindt om 12.45 uur plaats in het Gouvernement, Limburglaan 10 te Maastricht.

De actie sluit aan op de landelijke campagne De Horeca, gastheer van de samenleving. Voor veel ondernemers is gastvrijheid en service vanzelfsprekend. De vriendelijkheid van de Limburgers wordt daarbij veelvuldig geroemd. Is dat wel zo? vraagt toeristisch Limburg zichzelf af. Maar is het meisje van de bakker nog wel zo vriendelijk? Onder dat motto is nu een actie gestart om ondernemers, die vriendelijkheid en gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan, te belonen.

Het belonen van gastvrije, servicegerichte ondernemers wordt niet door een jury gedaan, maar door het publiek zelf. Gasten van Zuid Limburgse hotels krijgen namelijk bij het inchecken een voucher voor een cadeau. Die vouchers mogen de hotelgasten uitreiken aan een ondernemer, waar ze vriendelijke en gastvrije service hebben gekregen. Dat kan een taxichauffeur zijn, een bankmedewerker, receptionist, of bijvoorbeeld een kelner, maar natuurlijk ook het meisje van de bakker zelf. Met dit initiatief van Koninklijk Horeca Nederland wil de toeristische sector in Zuid Limburg dat "meisje" aanmoedigen in de dingen die ze goed doet.

Uiteindelijk zullen de vouchers door de beloonde dienstverleners ingewisseld worden voor leuke cadeaus, zoals bijvoorbeeld een lunch, een fles wijn, een hotelovernachting, een bezoek aan Thermae 2000 of Mondo Verde. Door inname van de vouchers kan worden bijgehouden, wie het meest beloond wordt door het publiek. In januari 2004 wordt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de Beste Dienstverlener van 2003 bekend gemaakt.

De uitreiking van de allereerste gastvrijheidvoucher aan gedeputeerde Martin Eurlings vindt 9 juli om 12.45 uur plaats in het Gouvernement, Limburglaan 10 Maastricht. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

---

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht