P E R S B E R I C H T

Achtergrond vertrek Th. W. Wernink

Utrecht, 9 juli 2003

Op 20 december 2002 heeft Corio bekend gemaakt dat de heer Th. W. Wernink, na tien jaar voorzitterschap van de directie, zou terugtreden en dat extern gezocht zou worden naar een opvolger. In het belang van zowel de heer Wernink als van Corio werd overeengekomen dat de heer Wernink op zijn initiatief zijn functie als directievoorzitter zou neerleggen op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 24 april 2003. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft de voorzitter van de Raad van Commissarissen daarom desgevraagd verklaard dat het initiatief voor zijn vertrek bij de heer Wernink lag. Voorts is tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders melding gemaakt van een nader te bepalen afvloeiingsregeling voor de heer Wernink.

Op verzoek van de Raad van Commissarissen maakt Corio thans bekend dat het vertrek van de heer Wernink plaatsvond op instigatie van de Raad van Commissarissen daar de Raad van Commissarissen het vertrouwen in de heer Wernink als voorzitter van de directie had verloren. De heer Wernink was daartoe bereid onder voorwaarde van een nader te bepalen afvloeiingsregeling. Partijen hebben over deze afvloeiingsregeling vooralsnog geen overeenstemming kunnen bereiken. Inmiddels hebben partijen besloten tot een externe arbitrage procedure ter nadere bepaling van een afvloeiingsregeling.

De heer P.A.R.J. Vismans heeft de Raad van Commissarissen op 22 januari jl. zijn ontslag als lid van de directie aangeboden om elders een positie als bestuursvoorzitter te accepteren. De heer Vismans is op eigen initiatief teruggetreden. Er is geen afvloeiingsregeling toegezegd.

Op 18 december 2002 heeft de Raad van Commissarissen de heer J.A. de Kreij verzocht de directie te adviseren. In het kader van de continuïteit van de vennootschap heeft de Raad van Commissarissen de heer De Kreij, gezien zijn uitgebreide internationale vastgoedkennis en zijn grote ervaring op bestuurlijk en financieel terrein, met ingang van 23 januari 2003 benoemd als gedelegeerd commissaris. Vanaf 9 mei jl. is de heer De Kreij tevens aangewezen als tijdelijk bestuurder en voorzitter van de directie naast de heer J.P. van Leeuwen, financieel directeur.