Gemeente Moerdijk


PASFOTOAUTOMAAT IN DE HAL VAN HET GEMEENTEHUIS

De gemeente Moerdijk plaatst als proef een pasfotoautomaat in de centrale hal. Het college hoopt hiermee, vooral op tijden dat de fotovakhandel gesloten is, een klantvriendelijk alternatief te kunnen bieden.

Er zijn door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties strenge eisen gesteld aan de pasfoto´s. De aanvrager van een reisdocument of rijbewijs moet tenminste één pasfoto inleveren. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om voor deze documenten schoolfoto´s of niet recente pasfoto´s te gebruiken. Verder moeten sinds 1 oktober 2001 bij het aanvragen van een paspoort met kinderbijschrijvingen, ook de kinderen zelf meekomen. Als één van de pasfoto´s afgekeurd wordt, moet het hele gezin weer terugkomen naar het gemeentehuis.

De fotovakhandel is op maandagmorgen en donderdagavond niet open, waardoor de klanten niet meteen een pasfoto kunnen laten maken in Zevenbergen. Op een andere dag terugkomen, was het enige alternatief dat overbleef. Juist op maandagmorgen en donderdagavond is het vaak erg druk aan de balies in het gemeentehuis. Om teleurstelling bij de klanten te voorkomen, plaatst de gemeente op proef een automaat. De fotovakhandelaren zijn door de gemeente op de hoogte gebracht. Het college benadrukt dat de gemeente de fotovakhandel geen concurrentie wil aandoen noch winst maakt op de foto´s. Het gaat puur en alleen om een extra service aan de inwoners van de gemeente Moerdijk.