PERSBERICHT - 2003-07-08

Internationale hotelgroep van Nederlandse origine zeer succesvol

Hampshire Hospitality & Leisure toont spectaculaire groei

Hampshire Hospitality & Leisure heeft haar doelstelling voor de komende twee jaren van tenminste 25 aangesloten hotels in nauwelijks een half jaar na de officiële start al bereikt. Zij is daarmee de snelst groeiende hotelgroep van Nederlandse origine. Algemeen directeur Etienne J.A. Verkerk zei bij de feestelijke toetreding van drie nieuwe leden in de Achterhoek, dat veel Hampshire-hotels dankzij de samenwerking beter draaien. Dit ondanks de huidige slechte economie. De groep wil de komende jaren het aantal aangesloten hotels tenminste verdubbelen.

Samenwerking, samenwerking en nog eens samenwerking is voor ons het parool, benadrukte de heer Verkerk tijdens de feesteliojke bijeenkomst in Ruurlo bij de toetreding van de drie nieuwe hotels in de Achterhoek. Het is de enige manier om ook in moeilijke tijden beter dan gemiddeld te presteren en optimaal van groepsvoordelen te profiteren. Veel van onze hotels draaien daardoor ondanks de slechte economie toch in de plus. Meer over de

Startsein en toekomstvisie
Op 3 september 2002 kwamen de hoteleigenaren en -directeuren van de eerste negen deelnemende hotels bijeen op Landgoed Groot Warnsborn - 'A Hampshire Classic Hotel' in Arnhem om het officiële startsein te geven voor de nieuwe internationale hotelgroep Hampshire Hospitality & Leisure. "Doelstelling is om binnen twee jaar minimaal 25 aangesloten hotels binnen de groep te hebben en een stevige marktpositie te bereiken in de Benelux," aldus Etienne J.A. Verkerk, Algemeen Directeur van Hampshire Hospitality & Leisure. Inmiddels een half jaar later zijn er meer dan 20 hotels bij de dynamische hotelgroep aangesloten.

Verkerk zegt hierover: "Het is duidelijk dat er behoefte is aan een hotelgroep als Hampshire Hospitality & Leisure. Met ons licentiesysteem ondersteunen wij de hotels op het gebied van sales & marketing, distributiesystemen en inkoopprocessen; bovendien leggen we de nadruk op kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. En dat het werkt blijkt uit het tempo waarmee nieuwe hotels zich bij ons aansluiten!"

Voor wat betreft de toekomst stelt Verkerk: "Juist onder de huidige economische situatie is het belangrijk voor hotels samen te werken en professionele ondersteuning van een centrale organisatie te hebben. Wij zien dan ook enerzijds nog steeds verdere groeimogelijkheden voor de groep, om daarmee anderzijds de Hampshire groep nog sterker in de markt te positioneren en vertegenwoordigen."

'A Hampshire Classic Hotel'
Met 'A Hampshire Classic Hotel' richt Hampshire Hospitality & Leisure zich op hotels in het hogere marktsegment, die de sterke eigen identiteit willen behouden en deze willen combineren met de voordelen van een licentiesysteem. Kenmerkend is ook het gastronomische karakter. Zo beschikken bijna alle Hampshire Classic Hotels over een sfeervol a la carte restaurant met een verfijnde menukaart.

Met als motto 'Small enough to Care' hebben de volgende hotels inmiddels 'A Hampshire Classic Hotel' aan hun naam toegevoegd: Malie Hotel in Utrecht, De Arendshoeve in Bergambacht, Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem, Beaumont Hotel Résidence in Maastricht, Hotel de Wiemsel in Ootmarsum, Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, Hotel Restaurant De Swaen in Oisterwijk, Landgoed De Klinze in Oudkerk, hotel-restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin en Hotel Klein Zwitserland in Slenaken.

"Wij hebben voor de professionele sales en marketing van Hampshire gekozen en voelden ons direct aangetrokken tot de enthousiaste hotelcollega's én de Hamsphire Classic formule; ons hotel behoudt hiermee haar eigen unieke identiteit," aldus Esther Gohar-Roetgerink, General Manager van Hotel de Wiemsel A Hampshire Classic Hotel te Ootmarsum.

Hampshire Hotels & Inns
Hampshire Hotels is het viersterrenproduct van de groep. De hotels die deze classificatie hebben zijn het Hampshire Hotel Waterland in Purmerend, Hamsphire Hotel Churchill Terneuzen, Hampshire Hotel - Apeldoorn en Hampshire Hotel - Wesseling in Dwingeloo, Hampshire Hotel - De Witte Raaf in Noordwijk, Hampshire Hotel - Avenarius in Ruurlo, Hampshire Hotel - Bon'Aparte in Lochem/ Barchem en Hampshire Hotel - 't Hof van Gelre in Lochem.

Hampshire Inn tenslotte is de driesterrenformule van de groep, waartoe Hampshire Inn St. Nicolaasga in het Friese Legemeer, Hampshire Inn - Brussels in de Belgische hoofdstad, Hampshire Inn - City Terneuzen en Hampshire Inn - Renesse behoren.


---

---


De drie nieuwe Achterhoekse hotels die recent toetraden tot de Hampshiore groep en deze week feestelijk zijn ingehaald, zijn de volgende:

AVENARIUS - RUURLO
Hampshire Hotel - Avenarius, dateert uit 1879 en is gelegen in een afwisselend landschap van bossen, weiden, kronkelende rivieren en kleine dorpen in de Gelderse Achterhoek. Het hotel, dat een rijke historie heeft, biedt u 27 luxe hotelkamers en 2 suites, allen sfeervol ingericht. Alle hotelkamers beschikken over bad/douche/toilet, televisie met Canal+, föhn, een minibar. Daarnaast heeft het hotel een heerlijk terras op de zonzijde dat plaats biedt aan ca. 80 personen. Het restaurant kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kunt u in de buffetzaal heerlijk uw aperitief nuttigen naast de open haard. Voor ontspanning heeft Ruurlo prachtige bossen om eens lekker 'uit te waaien'.

Voor meer informatie:
HOTEL AVENARIUS
De heer A. Labohm/ mevrouw H. Lobbes
Dorpsstraat 2
7261 AW Ruurlo
e-mail: info@avenarius.nl
website: www.avenarius.nl
Tel.:0573-451122
Fax: 0573-453744

BONAPARTE - LOCHEM/BARCHEM
Aan de voet van de Lochemse Berg, te midden van bossen en weilanden ligt het sfeervolle Hampshire Hotel Bon' Aparte in de Gelderse Achterhoek. Alle 39 sfeervol ingerichte tweepersoonskamers zijn voorzien van bad en/of douche, toilet, telefoon, televideo, radiowekker, koffie/theeservice en föhn. Het gezellige restaurant "Joséphine", dat een bijzondere ambiance uitstraalt, telt 120 couverts. Hier kunt u genieten van heerlijke gerechten uit de streek. Voor ontspanning is een wandeling of fietstocht in de omgeving puur genieten. Fraaie routes liggen klaar die u langs prachtige kastelen en landhuizen voeren. Voor de liefhebber herbergt de streek veel antiquairs en antiekhandelaren. Een gebied waar de bewoners trots zijn op de mooie dingen die hun omgeving biedt.

Hotel BonAparte
De heer A. Heitmeyer
Lochemseweg 37
7244 RR Lochem
e-mail: info@hotelbonaparte.nl
website: www.hotelbonaparte.nl
Tel.:0573-257196
Fax:0573-256238

HOF VAN GELRE - LOCHEM
Natuurschoon, kastelen, landhuizen, kronkelende riviertjes, kleine dorpjes en steden, dat is de Gelderse Achterhoek en tussen al dat moois ligt Hampshire Hotel - 't Hof van Gelre. Het hotel heeft 46 comfortabele hotelkamers voorzien van douche en/of bad, toilet, kleuren tv en telefoon. De luxe kamers zijn tevens uitgerust met een balkon en minibar. Gasten kunnen onbeperkt gebruik maken van het verwarmde binnenzwembad In de lounge met bar en biljart, kunt u genieten van uw aperitief, kleine snack of gewoon een lekker kopje koffie. In de prettige ambiance van het restaurant laat u zich verwennen met een heerlijk a la carte diner met keuze uit Verschillende streek- en seizoensgerechten.

HOF VAN GELRE
De heer R. Finster
Nieuweweg 38
7241 EW Lochem
e-mail: info@hofvangelre.nl
website: www.hofvangelre.nl
Tel.: 0573-253351
Fax: 0573-254245

MEER INFORMATIE OVER DE GROEP
Hampshire Hospitality & Leisure is een internationale hotelgroep opgericht in 2001. De groep kent vier merknamen; het topsegment 'A Hampshire Classic Hotel', de viersterren 'Hampshire Hotels', de comfortabele driesterren 'Hampshire Inns' en 'A Hampshire Business Center' voor vergaderfaciliteiten.

Hampshire Classic Hotels zijn het Malie Hotel in Utrecht, De Arendshoeve in Bergambacht, Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem, Beaumont Hotel Résidence in Maastricht, Hotel de Wiemsel in Ootmarsum, Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, Hotel Restaurant De Swaen in Oisterwijk, Landgoed De Klinze in Oudkerk, hotel-restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin en Hotel Klein Zwitserland in Slenaken.

Verder behoren Hampshire Inn St. Nicolaasga in Friesland, Hampshire Inn Brussels, Hampshire Hotel - Waterland in Purmerend, Hampshire Inn
- Renesse, Hampshire Inn - City Terneuzen, Hampshire Hotel - Churchill Terneuzen, Hampshire Hotel - Apeldoorn, Hampshire Hotel Wesseling in Dwingeloo, Hampshire Hotel - De Witte Raaf in Noordwijk, Hampshire Hotel - Avenarius in Ruurlo, Hampshire Hotel - Bon'Aparte in Lochem/ Barchem en Hampshire Hotel - 't Hof van Geke in Lochem tot de groep. Hampshire Business Centers zijn BurgGolf Purmerend, BurgGolf St. Nicolaasga, BurgGolf Zoetermeer en BurgGolf Wijchen.

Informatie over de verschillende hotels en vergaderfaciliteiten is te vinden op www.hampshire-hotels.com of via de sales & marketing afdeling: 035 - 672 00 77 of sales@Jiampshire-hotels.com.