Gemeente Apeldoorn

Wijziging herinvoering toeristenbelasting

Vorige week werd bekend dat b. & w. van Apeldoorn de raad wil voorstellen over te gaan tot herinvoering van de toeristenbelasting wegens de tegenvallende resultaten van de forensenbelasting.

Bij de berekening van de tarieven die aan de raad zouden worden voorgelegd, is echter een fout gemaakt.

Inmiddels is e.e.a. herrekend en komen b. & w. met een raadsvoorstel waarbij de raad de keuze wordt gelaten tussen de volgende varianten: 1. Een tarief toeristenbelasting (per persoon, per overnachting) voor: jaarplaatsen, seizoenplaatsen, toerplaatsen: 0,39; vakantieonderkomens, niet-beroepsmatige pensions: 0,70; hotels en pensions tot en met 2 sterren: 1,25; hotels en pensions van 3 sterren en hoger: 1,40. Groepsaccommodaties worden vrijgesteld van de heffing vanwege het educatieve karakter van het verblijf. Bij deze variant wordt 50.000,- van de opbrengst ten gunste van voorzieningen voor de recreatie aangewend.
2. Een tarief toeristenbelasting (per persoon, per overnachting) voor: jaarplaatsen, seizoenplaatsen, toerplaatsen: 0,34; vakantieonderkomens, niet-beroepsmatige pensions: 0,66; hotels en pensions tot en met 2 sterren: 1,20; hotels en pensions van 3 sterren en hoger: 1,35. Groepsaccommodaties worden ook in deze variant vrijgesteld van de heffing.

Bij deze variant wordt 50.000,- van de te realiseren opbrengst door middel van tariefverlaging rechtstreeks aan de recreant/belastingbetaler "teruggegeven".

De brancheverenigingen en VARO zijn inmiddels van het voorstel op de hoogte gesteld.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1