Gemeente Capelle a/d IJssel

Vastgestelde verordeningen

Op 23 juni heeft de gemeenteraad de volgende verordeningen vastgesteld:

Verordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid van de gemeente Capelle aan den IJssel 2003
In art. 213a Gemeentewet is voorgeschreven, dat het college periodiek onderzoek dient te verrichten naar de doelmatigheid en de doeltreffendheid van het door hem gevoerde bestuur. De raad moet hiervoor bij verordening regels te stellen. De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heeft aan deze verplichting voldaan, door bij raadsbesluit van 23 juni 2003 de Verordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid van de gemeente Capelle aan den IJssel 2003 vast te stellen.

Onderzoeksverordening gemeente Capelle aan den IJssel 2003

Artikel 155a van de Gemeentewet geeft leden van de raad het recht een onderzoek in te stellen naar het door het college of de burgemeester gevoerde bestuur. Het onderzoeksrecht zoals dat thans in de Gemeentewet is geregeld, is in grote lijn vergelijkbaar met het in de Wet op de Parlementaire enquête geregelde onderzoeksrecht van de Eerste en Tweede Kamer. Voordat de raad besluit tot een onderzoek, stelt hij bij verordening regels vast voor deze onderzoeken. De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heeft hiervoor op 23 juni 2003 de Onderzoeksverordening gemeente Capelle aan den IJssel 2003 vastgesteld.

Derde wijziging van de Algemene plaatselijke verordening 2001

De gemeenteraad van Capelle aan de IJssel heeft op 23 juni 2003 besloten, twee artikelen toe te voegen aan de Algemene plaatselijke verordening. De artikelen betreffen de mogelijkheid om op te treden tegen de overlast die wordt veroorzaakt door respectievelijk straatmuzikanten en binnenshuis blaffende honden.

Het nieuwe artikel 2.1.5 luidt:

1. Het is verboden ten behoeve van publiek als straatartiest op te treden op of aan door de burgemeester aangewezen wegen of gedeelten daarvan.

2. De burgemeester kan de werking van het verbod beperken tot bepaalde dagen en uren.

3. De burgemeester kan ontheffing verlenen van het verbod.

Het nieuwe artikel 4.1.5 luidt:
Degene die de zorg heeft voor een dier, moet voorkomen dat dit voor een omwonende of overigens voor de omgeving geluidhinder veroorzaakt.

De twee verordeningen en de wijziging van de Algemene plaatselijke verordening, treden inwerking 6 weken na de bekendmaking ervan, onder de voorwaarde dat voor dit tijdstip geen verzoek tot het houden van een referendum is ingediend.